Бесплатни прегледувачи на документи на Microsoft Office

Читајте, копирајте или печатете документи онлајн, дури и ако не поседувате сопствена

Барате бесплатен начин да ги читате документите Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access, Visio или Lync без да ги купите најновите верзии на овие апликации сами?

Слично на тоа, ако поседувате пакет на Microsoft Office, дали споделувате документи со оние кои не?

Повеќето канцелариски софтверски корисници на енергија ќе бидат фрустрирани со користење на алатки како овој секој ден, поради ограничените алатки, но сепак вашата ситуација може да заслужува користење на еден од овие бесплатни, веб-базирани гледачи во секој случај. Додека не можете да уредувате документи во овие бесплатни онлајн интерфејси, можете да гледате, копирате или печатете Office документи авторирани од други - без да се обврзете сами да ги изложувате.

Алтернативи на бесплатните гледачи: бесплатни канцелариски софтверски апартмани и апликации

Пред да ја преземете прегледувачот, размислете и за бесплатната Microsoft Office Online (Web Apps), која ви овозможува да читате и да изведувате ограничен, но ефективен опсег на уредување. Ќе најдете Word , Excel , PowerPoint и OneNote апликации достапни за Windows, Mac OS X, iOS и Android.

Ако некој ви испрати дозвола за датотека во документ сместен во облак на Мајкрософт OneDrive, можете да направите уредувања користејќи ја оваа веб-апликација.

Бидејќи и гледачите и веб-апликациите се користат во вашиот прелистувач и затоа бараат интернет конекција, таа може да ви даде повеќе смисла како решение.

Исто така, проверете ја оваа листа на други бесплатни или софтвер со отворен код софтверски апартмани и апликации .

Прегледувач на зборови

Мајкрософт произведува бесплатни гледачи за својата Word-апликација до 2003 година. Од тогаш, Microsoft Office 2007, 2010 и 2013 станаа реализирани; сепак, гледачот не беше ажуриран за секоја од овие верзии. Оние кои се заинтересирани за бесплатен, онлајн прегледувач за Word, само што го користеа Microsoft Word 2003 Viewer, кој добро работеше за документи произведени во сите овие верзии.

За среќа, сега можете да пронајдете скорешно ажурирање кое го заменува прегледувачот на Microsoft Office 2003. Ова преземање е замена за Word Viewer 2003 и сите претходни верзии на Word Viewer.

Преземете го Microsoft Word Viewer - бесплатно!

Excel Viewer

Табелите со Excel се меѓу најпопуларните во светот, така што има смисла да имате решение што ги чита, колку што е можно, дури и ако не го користите Microsoft Excel на Вашиот уред.

Како и со Word Viewers, Excel Viewers имаат нова верзија која го заменува Excel Viewer 97, како и Excel Viewers создадени претходно.

Преземете го Microsoft Excel Viewer - бесплатно!

PowerPoint Viewer

PowerPoint Viewer, исто така, е веќе извесно време со долготрајна верзија, PowerPoint Viewer 97, која се користи за следните верзии.

Најновата верзија на PowerPoint Viewer има неколку подобрувања и ограничувања. Сега можете да отворите Microsoft PowerPoint презентации заштитени со лозинка (претпоставувајќи дека сте посветени на лозинката, се разбира). Исто така, ќе забележите неколку функции кои не се достапни со овој PowerPoint Viewer, вклучително и водење макроа додека гледате датотека или отворање поврзани, вградени објекти или датотеки .

Преземете Microsoft PowerPoint Viewer - бесплатно!

Microsoft Visio Viewer

Дури и некои корисници на Office Power никогаш не слушнале за Microsoft Visio. Ова е програма за дијаграм за креирање на графикони за процеси, организациски графики или други визуелни претстави.

Додека не можете да креирате или уредувате детално, можете да го направите следново во прегледувачот: преглед на датотеки со екстензии како што се .vsd, .vsdx, .vsdm, .vst, .vstx, .vstm, .vdx, .vdw или .vtx, користете кратенки на тастатурата и менија за кратенки, погледнете ги својствата на обликот, прилагодете неколку поставувања на слоеви, отпечатете некои елементи кои се вклопуваат во дадениот екран и користете некои коментар функции.

Бидејќи Visio не е вообичаено вклучен во некои претходни верзии на Мајкрософт, има смисла за бизнисите, на пример, да купат една копија за главниот корисник или еден компјутерски уред. На овој начин, Visio 2013 Viewer може да се инсталира бесплатно за другите во тимот за соработка.

Преземете го Визио 2013 Прегледувачот

Microsoft Lync Server 2013 Whiteboard Viewer

Оваа алатка за веб-конференции нуди одличен начин да споделите евиденција за онлајн размислување и други презентации, дури и ако оние со кои сте работеле не купиле пристап до Lync Server 2013. Таа ја претвора содржината на вашата табла за сесија во HTML5, која потоа се прегледува во компатибилен прелистувач.

Преземете го прегледувачот на таблата на Microsoft Lync Server 2013

Исто така може да ви треба овој пакет за компатибилност

Имајте на ум дека гледачите можеби нема да ги решат некои од посложените проблеми со компатибилноста во кои би можеле да се справите. Поради таа причина, "Мајкрософт" исто така нуди и пакет за компатибилност со Microsoft Office формати за датотеки, Word, Excel и PowerPoint.

Бидејќи секоја нова верзија на програмата има тенденција да дозволи нови типови на датотеки, можеби ќе треба овој пакет за компатибилност за правилно да ја подигнете датотеката за која сте заинтересирани.

Секогаш читајте ги термините за лиценца

Како и при сите преземања, осигурајте се да ги прочитате условите за лиценца во врска со фонтови и други аспекти на датотеки што може да бидат заинтересирани за копирање или печатење. Иако не сте купиле целосна верзија на Microsoft Office, сеуште се согласувате да ги лиценцирате условите за овие гледачи со нивно користење. Всушност, воопшто не можете да ги инсталирате или да ги користите фонтовите на други уреди, бидејќи не сте го купиле правото да го сторите тоа.