Листа на канцелариски софтверски апартмани и апликации за Windows

Листа на алатки за продуктивност за вашиот Windows лаптоп или десктоп

Апликациите за канцелариски пакет или софтверот за вашиот компјутер или уред со Windows зависи од вашите преференции за функции како кориснички интерфејс, компатибилност со документи, цена и опции за облак.

Еве некои од најпопуларните софтверски програми за да почнат да гледаат.

Што е Windows?

Windows е оперативен систем на кој се врти голем дел од софтверот на Мајкрософт. Таа е издадена во многу верзии, најновиот е Windows 10. Оваа листа е првенствено софтвер за вашиот десктоп или лаптоп.

Достапни канцелариски решенија за Windows

Софтверските понуди постојано се прошируваат, особено со напредокот во облак компјутерите и мобилната продуктивност. Ако една од долунаведените апартмани е наведена како веб-базирана, тоа значи дека бара интернет конекција. Прочитајте повеќе за Cloud Computing и Hybrid Cloud Computing.

Барате друг уред или оперативен систем?

01 од 09

Прво: Каде да пребарувате, купувајте или преземајте апликации за Windows Desktop

Облак на Мајкрософт за сите Демонстрација за Windows. (в) Благодарение на Microsoft

Можете да купите софтвер или апликации за Windows десктоп од различни сајтови, но предлагам да се фокусирате на веб-страницата на производителот на софтверот. Бидете внимателни секогаш да ги преземате од реномирани извори.

Исто така, имај на ум дека последните неколку на оваа листа се облак или онлајн опции. Во тие случаи, треба да креирате онлајн сметка за пристап до тие програми.

02 од 09

Microsoft Office

Благодарение на Microsoft

Се разбира, Microsoft Office е важна опција за продуктивност која треба да се разгледа за вашиот Windows уред. Додека мислењата секако се разликуваат во однос на тоа како навистина е интуитивен најпопуларниот канцелариски пакет во светот, тоа се уште е стандард за компатибилност на документите. Повеќе "

03 од 09

Corel WordPerfect

WordPerfect Suite. (в) Се ​​користи со дозвола од корпорацијата Corel

Канцелариски апартмани на Corel се програми кои се богати со функции кои се споредливи со Microsoft Office. Проверете Corel WordPerfect Office X6 или подоцна за интересни функции, како што е функцијата за објавување на книги.

За време на ова пишување, тој е достапен само како десктоп верзија. Повеќе "

04 од 09

Kingsoft Office (бесплатна или премиум верзија)

Kingsoft Free Office 2012. (в) Благодарение на Kingsoft Office

Kingsoft Office Suite е понуден од популарен производител на софтвер со седиште во Кина.

За Windows можете да изберете достапна мобилна или десктоп верзија или да ја пробате верзијата OfficeSuiteFree ако е достапна. Повеќе "

05 од 09

LibreOffice Suite (бесплатно!)

LibreOffice Suite. (в) Благодарение на Фондацијата за документи

LibreOffice софтверот е слободен како проект со отворен код од Фондацијата за документи. Собата нуди импресивни јазични опции и постојано го подобрува пакетот со секоја нова верзија.

Ново на овој пакет? Проверете ја оваа галерија на слики од LibreOffice Suite . Повеќе "

06 од 09

OpenOffice Suite (бесплатно!)

Логото на ОпенОфис. (в) Благодарение на Apache Software Foundation

ОпенОфис е пакет за слободен софтвер под Apache Software Foundation, заедница со отворен код. Со стотици илјади развивачи и други професионалци кои ги донираат своите вештини, ОпенОфис останува стабилна алтернатива на Microsoft Office.

07 од 09

ThinkFree Office (бесплатни онлајн или премиум верзии)

ThinkFree Office. (в) Hancom Inc.

ThinkFree Office од Hancom доаѓа во десктоп (премиум) или онлајн верзија (бесплатно) за која можеби сте заинтересирани. Овој пакет вклучува Пишување, Калкулација и Прикажи.

08 од 09

Microsoft Office Online (Office Web Apps - бесплатно!)

Веб-апликација на Excel. (в) Благодарение на Microsoft

Мајкрософт исто така има и бесплатна, рационализирана верзија на Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Корисниците пристапуваат до овие програми преку нивниот интернет пребарувач.

Повеќе "

09 од 09

Google Docs и Google Apps (Бесплатно!)

Икона на Google Docs. (в) Благодарение на Google

Веб-базирани Google Документи и мобилни апликации на Google се пристапува преку облак-околина на софтверската компанија, Google Drive . Бесплатната верзија е импресивна и проблемите со компатибилноста се намалуваат со оваа опција за продуктивност. Можете да купите претплата за бизнис верзија слична на Office 365 која вклучува дополнителни функции.

Проверете ги Google Docs и Галерија на слики на Google Apps за визуелен преглед на овој пакет. Повеќе "