Апликација за мобилна апликација на Microsoft Office за Apple уреди

Официјален мобилен за iPhone, iPod Touch , iPad и iPad Mini пристигна и вклучува Word, Excel и PowerPoint. Исто така бесплатно може да го симнете!

Ве молиме имајте на ум дека верзиите на Microsoft Office може да се разликуваат малку зависно од кој уред го користите, иако можете да ги координирате и синхронизирате со една единствена Microsoft сметка.

Компатибилност-Apple / iOS уреди

Додека овие апликации се специјално изградени за iPhone 5, Office Mobile ќе работи на оперативниот систем iOS 6.1 или подоцна, вклучувајќи iPod Touch (5-та генерација), iPad и iPad Mini. Тоа, рече, за iPad, треба да проверите Microsoft Office за iPad. Нејзините целосни карактеристики не се достапни бесплатно (треба да купите Office 365 претплата план), но тоа ќе ви понуди посеопфатно искуство.

Брз преглед: кориснички интерфејс и искуство

Ако сте користеле Microsoft Office за Windows Phone, најверојатно ќе почувствувате слично чувство во корисничкиот интерфејс и алатки на Mobile Office за iOS, но не секоја карактеристика достапна за Windows Phone ќе биде понудена преку оваа апликација. Тоа е повеќе рационализирана верзија од вашата десктоп канцеларија искуство, како и.

Каде да добиете Office Mobile за iOS

Подготвен само да започнете? Office Mobile за iOS сопствена е слободен од продавницата на Apple. Тоа, рече, можете да добиете уште повеќе функции со претплата план, како што е опишано подолу.

Пробајте мобилен канцеларија за iPhone со Office 365 за слободен

Корисниците на Office 365 имаат пристап до уште повеќе функции во нивните мобилни верзии на Office.

Може да се прашувате како да пробате Mobile Office за iOS заедно со Office 365 без да се заложат за план. За среќа, 30-дневниот бесплатен пробен период од Office 365, исто така, ќе ви овозможи да ја тестирате дискот на апликацијата Мобилен канцеларија.

Ограничувања на уредот и претплати за Office 365
Претплатниците на Office 365 се запознаа со ограничувањата на уредот наметнати според овие нови месечни или годишни планови, што претставува пет уреди за повеќето планови.

Добрата вест е, Office Mobile за iOS стан инсталации не може да се смета против границата на пет уреди за не-мобилни верзии на сопствена. Ова значи дека, на пример, може да имате пет iPhones или iPads опремени со Office Mobile, како и пет инсталации на Office на вашите не-мобилни компјутери или Macs.

Скоро сите планови за претплата на Office 365 ќе ви овозможат да додадете Office Mobile за iOS, но не заборавајте да ги прочитате деталите за планот пред да утврдите што е соодветно за вас, вашето домаќинство или вашата организација.