Најдобри Google G Suite или Документи додатоци за писатели и комуникатори

01 од 10

Фокусирајте ги вашите напори за пишување со бесплатни додатоци за Google G Suite и Docs

Додатоци на Google Apps за писатели и комуникатори. (в) екранот на Синди Григ

Писателите и комуникаторите вложуваат многу напор да пренесат приказна или порака. Ако користите бесплатна, онлајн програма Google Docs или бизнис Google G Suite, тука е како додатоците може да го направат процесот многу поедноставен.

Додатоците се алатки кои можете да ги додадете во лентата со алатки на Google Apps, наспроти шаблонот, кој е само претходно направен документ. Можеби сте ги слушнале овие наречени додатоци, апликации од трети страни или екстензии. Секој канцелариски софтверски пакет има своја терминологија.

Повеќето корисници ќе можат едноставно да се најават на Google Docs преку нивно пријавување на Google Drive или Gmail.

На новиот екран на Google Docs или Sheets, одберете Add-ons - Get Add-ons .

Многу бесплатни додатоци се достапни, но професионалци за комуникација се зафатени. Ги истакнав оние што мислам дека се најкорисни за да ве спасам некое време. Уживајте!

02 од 10

Содржина Додај On за Google G Suite или Документи

Содржина Додај On за Документи на Google. (в) екранот на Синди Григ

За да го достигнете теренот на вашиот следен ракопис, проверете ја бесплатната содржина Додај On за Google G Suite или Docs, благодарение на LumApps.

03 од 10

Додаток ProWritingAid за Google G Suite или Документи

Додаток за ProWritingAid за Google Документи. (в) екранот на Синди Григ

Ако пишувате или уредувате со Google Apps, размислете за бесплатниот додаток на ProWritingAid за Google G Suite или Документи. Се инсталира странична лента со специфични алатки за креирање и уредување за кои можеби сте заинтересирани.

04 од 10

Додаток за проверка на конзистентност за Google G Suite или Документи

Додаток за проверка на конзистентност за Документи на Google. (в) екранот на Синди Григ

Еве уште една алатка за авторите да ја проверат својата нацрт-верзија од Google Apps: додаток за проверка на конзистентност за Google G Suite или Docs, благодарение на www.intelligentediting.com.

05 од 10

Додаток на Messenger за Google G Suite или Документи

Месинџер додадете за Google Листови. (в) екранот на Синди Григ

Во Google Документи на Диск на Google, можете да го интегрирате овој корисни додаток за Messenger за Google G Suite или Документи.

Овој додаток ви овозможува многу опции кога соработувате на некој документ. Можете да испраќате групни пораки, да бидете брзо ажурирани за промените на другите, и да одговорите на коментарите директно од вашата е-пошта.

06 од 10

Соработка на Документ за бизнис Hangouts Додади за Google G Suite или Документи

Соработка на Документ за бизнис Hangouts Додади за Google Документи. (в) екранот на Синди Григ

Дали имате група на интернет, виртуелни писатели што соработува преку Google G Suite или Документи? Или, дали вашата група може да биде заинтересирана да ги провери Google Docs како бесплатна опција за соработка преку интернет?

Многу писатели се дел од онлајн уредување или пишување заедници. Тоа може да заштеди време кое патува кон централен, физички простор за состаноци, или соработниците може да бидат премногу далеку од еден на друг па дури и да размислат да се зближат лично.

Бидејќи уредувањето во реално време меѓу неколку соработници е една од најдобрите особини на Google Docs, можеби ќе сакате да внесете аудио и видео. Проверете ја соработката за Документ за бизнис Hangouts Додајте за Google G Suite или Документи, благодарение на www.business-hangouts.com, кои можат да работат со Google+ профили, повеќе прозорци и многу повеќе.

07 од 10

Diigo Clipboard Add On за Google G Suite или Docs

Возете око Додади на за Google Листови. (в) екранот на Синди Григ

Пишување вклучува истражување, истражување, истражување. Снимајте и полесно да го користите текстот и сликите со овој Diigo Clipboard Add On for Google Docs. Ова функционира низ документи и е одлично за чување специјализиран текст корисен, како акценти или симболи. Со овие во таблата со исечоци, на пример, можете лесно да ги вметнувате додека пишувате.

08 од 10

Планирање на Google Analytics Add On for Google G Suite или Sheets

Планирање на Google Analytics Add On for Google Sheets. (в) екранот на Синди Григ

Маркетинг и социјалните медиуми е главна грижа за повеќето писатели. Чувајте ги табулаторите на се што е во право од Google Apps, користејќи го ова платното на Google Analytics Add On for Google G Suite или Sheets.

Ова е само еден додаток за аналитика, кој ќе го најдете за Google Apps. Ми се допаѓа тоа што ова нуди чист интерфејс, како и корисничка поддршка.

09 од 10

ProjectSheet Додај On за Google G Suite или листови

Додаток на лист за листа на Google Sheets. (в) екранот на Синди Григ

Повеќето автори или други писатели управуваат со повеќе проекти одеднаш, или како поединец или дел од група.

За подобро управување со проектите, овој проектна листа за додавање за Google G Suite или Sheets нуди можност за креирање на Work Breakdown Structure (поглед на птичјиот поглед кој може да ги прикаже збирните задачи, на пример) и графикон Гант (визуелна репрезентација на влечкање рокови, на пример). Вашите проектни листи исто така можат да го користат буџетирањето и следењето на проектот.

Овој додаток е достапен благодарение на Forscale.com.

10 од 10

Римерен пронаоѓач Додај On за Google G Suite или Документи

Додавач на римски додадете за Документи на Google. (в) екранот на Синди Григ

Конечно, на кој поет не е потребна специјална странична лента во Google Apps, што ги поттикнува со неколку рими? Проверете го бесплатниот додаток за пребарувач на римја за Google G Suite или Документи.

За повеќе алатки и упатства на Google Docs, проверете ја главната страница на Google Apps на оваа страница.

Сакате повеќе? Вие исто така може да бидат заинтересирани во: