Апликации за обработка на текстови за вашиот iPad

Ако сте човек кој прави многу обработка на текст и не сака да бидете врзани за биро, можеби ќе размислите за преселба од вашиот десктоп или лаптоп на вашиот iPad или па дури и на вашиот паметен телефон. Мобилните уреди се зголемија со моќност и разновидност, а голем број нови апликации ги олеснуваат основните задачи за обработка на текст.

Имате своја сјајна iPad, но која апликација за обработка на текст треба да ја користите? Еве еден преглед на најдобрите апликации за iPad за да ви помогне да одлучувате за тоа што е во право за вас.

Епл iWork страници

Нико де Паскуле Фотографија /

IWork страниците на Apple, заедно со апликацијата за табеларни пресметки со броеви и апликацијата Презентациска презентација, содржат пакет на разноврсни и моќни алатки за уредување и креирање документи.

Апликацијата Страници беше специјално дизајнирана да работи со најдобрите iPad карактеристики. Можете да вметнете слики во вашите документи и да ги преместите со влечење со врвот на прстот. Страниците го прават форматирањето едноставно со вградени шаблони и стилови, како и други заеднички алатки за форматирање.

Друга клучна корист за користење на Страниците е способноста да го зачувате документот во повеќе формати, вклучувајќи го и документот Страници, документот Microsoft Word и PDF. Како и кај понудите на Google и Microsoft, имате пристап до услугата за облак складирање на Apple наречена iCloud каде што можете да зачувате документи и да ги пристапувате од други уреди. Повеќе "

Документи на Google

Документи на Google е апликацијата за жители на iPad која е поврзана со пакетот на Google на веб-базирани канцелариски апликации за продуктивност. Документите Ви овозможуваат да креирате, уредувате, споделувате и да соработувате во документите складирани во Google Drive, услугата за облак на Google за складирање; сепак, интернет конекција не е потребна за да ја користите апликацијата Google Docs на вашиот iPad. Документите ги нудат основните функции за обработка на текст што ги очекувате во уредувачот на документи.

15 GB простор е слободен со Google Drive, а вие имате можност да ги надградите на поголеми планови за складирање со платена претплата. Документите не се поврзуваат со други облак складирање услуги.

Документи на Google е лесен за користење и разноврсна, особено ако работите и соработувате во рамките на екосистемот на Google во апликации за продуктивност (на пример, Листови, слајдови, итн.). Повеќе "

Microsoft Word Online

За да не остане надвор од движењето на мобилен, Мајкрософт ги започна верзиите на апликациите на нивниот популарен и моќен софтвер за продуктивност на Microsoft Office. Microsoft Word Online е достапен како iPad апликација, заедно со другите апликации на Office Online, вклучувајќи Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и OneDrive, која е сервис на Мајкрософт за облак складирање, каде што можете да ги чувате и пристапувате до вашите документи преку интернет.

Верзијата на апликацијата за Word нуди основни карактеристики и компатибилност за креирање и уредување на документи. Вие не ги добивате сите функционалности пронајдени во софтверот за десктоп, но има многу совети и трикови за Office на iPad. Постои опција да се претплатите на услугата Microsoft Office 365 за надомест што ќе ги отклучи дополнителни функции за сите Office апликации. Повеќе "

Citrix QuickEdit

Citrix QuickEdit, порано позната како Office 2 HD, има способност да креира и уредува Word документи и може да заштеди во сите типови документи на Microsoft Office, вклучувајќи PDF и TXT. Таа поддржува пристап до облак складирање и зачувување на услуги како што се ShareFile, Dropbox, Box, Google Drive, Microsoft OneDrive и многу повеќе со бесплатни конектори.

Овие апликации ги поддржуваат сите основни функции на процесорот на текстот, вклучувајќи, форматирање на параграфи и карактери и слики, како и фусноти и белешки.

iA Writer

iA Writer, од iA Labs GmbH, е визуелно чист уредувач на текст кој ви нуди едноставна обработка на текст со убава тастатура која се извлекува од вашиот начин и ви овозможува едноставно да пишувате. Тоа е тастатура е добро осврна и вклучува дополнителен ред на специјални карактери. iA Writer поддржува iCloud сервис за складирање и може да синхронизира помеѓу вашиот Mac, iPad и iPhone. Повеќе "

Документи за да одите

Документи за да одите е апликација која ви дава пристап до вашите Word, PowerPoint и Excel датотеки, како и способност да создавате нови датотеки од нула. Оваа апликација е една од неколкуте што исто така поддржува iWorks датотеки како и GoDocs.

Документите што одат да понудат опширни опции за форматирање, вклучувајќи листи со листи, стилови, поништување и повторување, наоѓање и замена и броење на зборови. Оваа апликација исто така користи InTact технологија за да го задржи постоечкото форматирање. Повеќе "