Најдобри иновативни Google G Suite додатоци за бизнис

01 од 07

Подобрете го Google G Suite (Документи и листови на Google) со бесплатни додатоци

Избирање додатоци на Google Apps. (в) екранот на Синди Григ

Ако сте корисник на Документи или Листови на Google G Suite (порано Google Apps), тука се и некои од најдобрите бесплатни додатоци за бизнис за кои можеби не знаете.

За оние кои не се запознаени со Google Apps, Документот е текстуален процесор, а листовите се табеларни табели во овој он-лајн канцелариски софтвер кој го користите во вашиот интернет пребарувач, со интернет конекција.

За Google G Suite, додатоците се алатки од трети лица кои можете да ги инсталирате директно во лентата со алатки на вашата канцелариска програма. На тој начин, тие се различни од шаблони, бидејќи тие се таму за да се користи за секој документ. Други софтверски апартмани можат да користат термички алатки како додатоци или апликации од трети страни.

Каде да добивате додатоци за Google G Suite

Откако ќе бидете на празен екран на Google Doc, одберете Add-ons - Get Add-ons .

Достапни се десетици бесплатни додатоци. За да ви заштедам време, тука се оние што ги сметам за најкорисни. Среќно пребарување!

02 од 07

Соработка на Документ за бизнис Hangouts Додади го вклучено за Google G Suite

Соработка на Документ за бизнис Hangouts Додади за Google Документи. (в) екранот на Синди Григ

Соработка на документи е една од клучните карактеристики на Google Docs, вклучувајќи уредување во реално време со други автори на истиот документ.

Ако барате начин за додавање на аудио и видео на овие состаноци, можеби ќе бидете заинтересирани за оваа Соработка на Документ за бизнис Hangouts Додадете On за Google G Suite, благодарение на www.business-hangouts.com. Интерфејсот вклучува повеќе прозорци и интеграција со профилите на Google+ на корисниците.

03 од 07

Gliffy Дијаграми Додај On за Google G Suite

Глифски дијаграми Додајте за Документи на Google. (в) екранот на Синди Григ

Ако комуницирате бизнис идеи преку графикони на проток или дијаграми, ќе сакате да ги проверите бесплатните Gliffy Diagrams Add On за Google G Suite.

Карактеристики вклучуваат следи промени за повеќе уредници, индивидуализира форми и други дијаграм елементи, и многу повеќе.

Gliffy, исто така, нуди алатки за подни распореди, организациски шеми и други специјализирани дијаграми.

04 од 07

Google Translate Add-on за G Suite

Google Translate Add on for Google Docs. (в) екранот на Синди Григ

Доколку бизнисот направил непријател, најверојатно ќе се најдете во контакт со повеќе јазици отколку што имате време за учење.

Корисниците на Google Docs во движење може да сметаат дека е корисно да го додадат овој бесплатен Google Translate Add On за Google G Suite во нивниот програмски интерфејс.

05 од 07

MindMeister Mind Mapping Add-on за Google G Suite

MindMeister Mind Mapping Add Add for Google Docs. (в) екранот на Синди Григ

Овој MindMeister Mind Mapping Add On за Google G Suite го олеснува набљудувањето или концептуализација како индивидуа или тим.

Ова дополнување ги трансформира вашите листи со листи на визуелна репрезентација на вашите идеи, кои многумина ги наоѓаат ги инспирира креативно.

Исто така, полесно е да ги споделите вашите идеи со другите засегнати страни во вашата визија.

Дознајте повеќе благодарение на MindMeister.

06 од 07

Почеток на мејл на MailChimp Е-пошта додадете за Google G Suite

Спојувањето на е-пошта на MailChimp Додај Додај за Google Документи. (в) екранот на Синди Григ

Дали некогаш сте сакале да испратите е-пошта директно од документот на Google Docs? MailChimp E-mail Merge Add On за Google G Suite благодарение на MailChimp ти овозможува да го направите токму тоа.

Со зачувување на е-пошта во датотека на Google Sheet, можете да направите документи за споделување што е многу полесно. Ова е бесплатна алатка која може да ги насочи вашите задачи на продуктивноста само малку повеќе.

07 од 07

Известување за супермаркети за аналитика Додади за Google G Suite

Известување за супермаркети за аналитика Додади Додај за Документи на Google. (в) екранот на Синди Григ

Ако вашата дневна листа на задачи вклучува известување за бизнис, можеби ќе бидете заинтересирани за овој Извештај за анализи на Supermetrics Add On for Google G Suite.

Најдете и прикажи ги податоците за маркетингот на вашата организација преку Google Analytics и социјалните медиуми како Фејсбук, Твитер и YouTube.

Исто така можете да го интегрирате ова додавање со AdWords, Бинг реклами, Google Webmaster Tools и друго.

Линковите што ги вклучив во ова слајд шоу претпоставувам дека корисникот е пријавен на Google Диск. Инаку, може да ви биде побарано да го сторите тоа. Повеќето корисници ќе можат едноставно да се најават на Google Docs преку нивно пријавување на Google Drive или Gmail.

Достапни се повеќе додатоци. За повеќе алатки и упатства за продуктивноста на G Suite, посетете ја главната страница на овој сајт или проверете ги овие сродни листи: