Листа на канцелариски софтвер и апликации за Mac

Максимизирајте ја вашата продуктивност со овие програми и апликации

Пронајдете го најдоброто решение за продуктивноста на канцеларискиот софтвер за Mac со истражување на овие популарни опции.

Оваа листа ве води низ неколку алтернативи, бидејќи имате и други опции од Apple iWork на Apple или Microsoft Office for Mac, иако овие популарни опции се достапни исто така.

Ново на Mac?

Mac е тип на персонален компјутер произведен од Apple. Името е кратенка за Macintosh. Поновите Macs обично го водат оперативниот систем Mac OS X.

Пребарување со Mac Type

Можеби ќе сакате да ја пребарате оваа сеопфатна листа, но исто така да ги разгледате овие поспецифични листи:

Бесплатни Versus Premium опции

Оваа листа започнува со бесплатни опции, а потоа преминува кон премиум алтернативи ако имате малку пари за да инвестирате во вашиот софтвер за продуктивност. Многу бесплатни апартмани нудат многу алатки за некои корисници, па можеби ќе можете да заштедите пари.

Тоа, рече, имајте на ум дека премиум канцелариски софтвер апартмани може да понуди дополнителни функции може да ви треба, па за некои корисници, вредноста може да биде достоен за трошоците.

Каде да купите или да преземате канцелариски софтверски апартмани за Mac

iWork за Mac. (в) Благодарение на Apple

Канцелариски софтверски апартмани за Mac можат да се купат (или во случај на бесплатните, преземени) директно преку линковите на производителот во секоја ставка подолу или од Apple Store.

Се разбира, дополнителни трговци на мало можат да се пребаруваат преку интернет, но секогаш треба да ги преземете од реномирани сајтови. Повеќе "

ОпенОфис за Mac (Desktop) - БЕСПЛАТНО

Логото на ОпенОфис. (в) Благодарение на Apache Software Foundation

Apache Software Foundation администрира софтвер со отворен код кој е еден од најпопуларните во светот, делумно затоа што е компатибилен со толку многу оперативни системи.

Земете визуелен приказ од оваа Галерија на слики на OpenOffice Suite. Повеќе "

LibreOffice за Mac (Desktop) - БЕСПЛАТНО

LibreOffice Suite. (в) Благодарение на Фондацијата за документи

LibreOffice беше изгласана од заедницата на овој сајт за да биде добитник на наградата Readers 'Choice 2013 за Омилени Office Software за Mac.

Бесплатниот канцелариски пакет, LibreOffice, сепак, е моќен ривал на поскапи канцелариски софтверски апартмани. Повеќе "

iWork за iCloud (онлајн) - БЕСПЛАТНО

iCloud од Apple. (в) Благодарение на Apple

Можете исто така да проверите iWork за iCloud, бесплатната онлајн верзија на iWork. Ова бара онлајн сметка, што подразбира потреба од интернет конекција.

Ова може да биде одлична опција за некој што сака да остане во линијата на производи на Apple.

Google Документи / Апликации за Mac (онлајн) - БЕСПЛАТНО

Икона на Google Docs. (в) Благодарение на Google

Пристапете до бесплатни веб-базирани Google Документи и мобилни апликации на Google со пријавувањето на Google Диск .

Онлајн апартманите на Google не се толку богати со функционалност како iWork или Microsoft Office, но се уште се робусни и многу популарни како достапни, кориснички верзии на задачи за просечниот корисник. Ќе најдете бесплатни и деловни верзии. Повеќе "

ThinkFree Office за Mac (онлајн) - БЕСПЛАТНО

ThinkFree Office. (в) Hancom Inc.

Веб-базирани канцеларија апартмани се достапни од речиси секој компјутер со поддршка на интернет конекција. ThinkFree Office е популарен веб-базиран канцелариски пакет.

Ако сакате да пробате ThinkFree Office, можете да се најавите со користење на сметка на Google. Ако се регистрирате за сметка на ThinkFree, имате пристап до повеќе функционалности и услуги. Повеќе "

iWork Suite for Mac - бесплатно / 19,99 $ по програма

Apple iWork Suite. (в) Се ​​користи со дозвола од Apple

iWork е обично бесплатна и веќе е вклучена на Macs купени по 2013 или 19,99 $ на Macs купени пред 2013 година.

На iWork сопствена е автор на Apple, па има смисла дека е оптимизирана за продуктивноста на вашиот Mac или iOS уред, како што е iPad.

Програмите се многу функционални со многу дополнителни алатки и поддршка, вклучувајќи шаблони, упатства и iLife апликациски пакет . Повеќе "

Microsoft Office за Mac - варира

Microsoft Office Home и Student 2011 за Mac. (в) Доверливост на Microsoft Office

Мајкрософт традиционално нуди посебна Mac верзија за Office.

Најдете верзии за десктоп, 2016 и порано, со посета на Office for Mac News & Tips.

Office 2016 е најновата верзија на традиционалниот десктоп сопствена и Office 365-базирана претплата е достапна за Mac.

Повеќе "

Паралели Desktop за Mac - околу 79,99 долари

Паралели Десктоп 8. (в) Слика Подарок од Паралели

Една опција е да се стартуваат Windows на вашиот Mac користејќи Parallels Desktop. Иако ќе почувствувате графички разлики од вистинска верзија на Windows, функционалноста за софтвер за канцелариска работа е импресивна. Повеќе "