Најдете ја најдобрата верзија на Microsoft Office Online

Избирањето на најдобрата верзија на Microsoft Office за Вашиот уред и употреба може да се чувствува огромно. Или, може да претпоставиме дека ја имате најдобрата верзија за вашите потреби, едноставно поради тоа што е најновата, но ова не е секогаш случај.

Еве едноставно резиме на вашите опции за избор на оној што е можно безболно!

Имајте на ум дека некои верзии на Microsoft Office се наменети да се интегрираат со облак или мобилен животен стил, иако ова е задолжително.

Бесплатни Microsoft Office Viewers

Можете да ги гледате, копирате или печатите документите на Office, авторирани од други, без да го купите сопствена. Сепак, овие Office Viewers стануваат застарени затоа што нудат помалку функции од Microsoft Office Online.

Бидејќи тие се бесплатни, сметаме дека има повеќе смисла за корисниците да се пријават за Office Online наместо (види ја следната ставка на оваа листа). Повеќе "

Бесплатна Microsoft Office Online (веб апликации)

Office Web Apps се бесплатни, поедноставени верзии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Апликациите се користат на вашиот Андроид, iOS, Mac или Windows уред преку интернет конекција.

Самите програми се сместени на оддалечен сервер. Затоа, корисниците работат преку облакот на Мајкрософт, познат како OneDrive. Повеќе "

Microsoft Office 2016 за Windows

Office 2016 е најновата верзија на Microsoft Office. За разлика од Office 365 базирана на облак, веднаш подолу, тоа е традиционалната десктоп верзија на пакетот, но може да биде интегрирана во облак.

Office 2016 доаѓа во различни верзии за кои можете да прочитате повеќе за овој линк. Особено, можеби ќе бидете заинтересирани за студентска верзија со намалена цена, ако се квалификувате.

Вие купите Канцеларија 2016 на ист начин како и претходните верзии, со тоа што ќе плаќаат за тоа еднаш.

Како алтернатива, можете да изберете и постари верзии: Office 2013, Office 2010 или Office 2007. Поддршката за Office 2003 е завршена. Компромисот е дека, иако овие верзии може да бидат поевтини, тие ќе ја изгубат поддршката порано и би можеле да предизвикаат проблеми со компатибилноста со корисниците кои имаат надградено. Повеќе "

Microsoft Office 2016 за Mac

Microsoft Office 2016 е најновата верзија за корисниците на Mac. Достапно е како бесплатен преглед, сè додека не се објави во конечна потрошувачка верзија, корисниците ќе треба да ги купат. Следете ја оваа врска за повеќе детали и преземете ги информациите.

Алтернативно, можете да одберете Office 2011 за Mac. Повторно, компромисот за заштеда на пари на постара верзија е дека софтверот губи релевантност побрзо. Повеќе "

Microsoft Office 365

Office 365 е продуктивноста на CloudDrive на Мајкрософт, а новата Office 2013 е дел од Office 365.

Office 365 доаѓа во професионални, организациски, лични или студентски планови за претплата наместо еднократна набавка. Повеќе "

Microsoft Office за iPad

Оваа верзија е оптимизирана за iPad таблети и е достапна во бесплатна верзија. Дополнителни функции се достапни со претплата за Office 365. Повеќе "

Microsoft Office Mobile за iPhone

Ова е апликација што можете да ја користите сами или со претплата на Office 365. Вториот ви дава повеќе функции и опции. Повеќе "

Microsoft Office Mobile за Андроид Таблети

Оваа верзија за Андроид таблети е во преглед. Можете да го преземете бесплатно и да го користите, а потоа да ја надградите до верзијата за конечниот верзија. Откако тоа ќе се случи, треба да имате можност да ја интегрирате оваа апликација со Office 365 за уште повеќе функции. Повеќе "

Microsoft Office Home и Student 2013 RT (за RT таблети како површинска RT)

Office 2013 доаѓа во специјална верзија за Windows 8 RT уреди како Surface RT на Мајкрософт.

Во оваа верзија постојат неколку ограничувања, па навистина плаќа да го проверите ова пред да одлучите на вашиот хардвер. Ако веќе имате RT уред, ова е најсилната верзија на Office која ќе работи на тоа, и веројатно дојде однапред.

Microsoft Office Mobile за Андроид телефон

Оваа бесплатна верзија за Android телефони исто така може да се користи како самостојна апликација или интегрирана со Office 365. Повеќе »

Microsoft Office Mobile за Windows Phone

Вашето најдобро искуство за Microsoft Office на Windows Phone доаѓа од верзија изградена само за овој уред и најверојатно е претходно инсталирана на понови телефони. Ова исто така може да се користи како независна апликација или со претплата на Office 365. Повеќе "