Што работи со Google Дома?

Google Дома повеќе не игра музика и нуди корисни информации

Google Home ( вклучувајќи ги и Google Home Mini и Max ) повеќе од игра да проследува музика, да остварува телефонски повици, да дава информации и да ви помогне да купувате. Исто така може да послужи како центар за животниот стил со комбинирање на моќта на вградениот Помошник на Google со дополнителни компатибилни производи во следните категории:

Како да препознаете што ќе работи со Google Дома

За да одредите дали некој производ е компатибилен со Google Home, проверете дали е означено со пакети што наведува:

Ако не можете да ја потврдите компатибилноста на Google Home преку етикетирање на пакетот, проверете ја официјалната веб-страница на производот или контактирајте со услугата за корисници на тој производ.

Користење на Google Дома со Chromecast

Google Chromecast уредите се медиумски пренесувачи кои треба да се поврзат со телевизор опремен со HDMI или стерео / домашно кино. Вообичаено, треба да користите паметен телефон за да проследувате содржина преку уредот Chromecast за да го видите на телевизор или да го слушнете преку аудио систем. Меѓутоа, ако го спарите Chromecast со Google Home, паметен телефон не е потребен за контрола на Chromecast (иако сеуште можете).

Користење на Google Дома со производи кои имаат вградено Chromecast

Постојат голем број на телевизори, стерео / домашно кино ресивери и безжични звучници кои имаат вградено Google Chromecast. Ова им овозможува на Google Home да репродуцира стриминг содржина на таков телевизор или аудио уред, вклучувајќи контрола на јачината на звукот, без потреба да вклучите надворешен Chromecast. Сепак, Google Home не може да ги вклучи или исклучи телевизорите или аудио уредите со вграден Google Chromecast.

Вградениот Chromcast е достапен на сè поголем број телевизори од Sony, LeECO, Sharp, Toshiba, Philips, Polaroid, Skyworth, Soniq и Vizio, како и приемници за домашно кино (само за аудио) од Integra, Pioneer, Onkyo, и Sony и безжични звучници од Vizio, Sony, LG, Philips, Band & Olufsen, Grundig, Onkyo, Polk Audio, Riva, Pioneer.

Користење на уреди за домашни партнери на Google

Еве примери од над 1.000 можни производи што може да се користат со Google Home.

Што е неопходно за користење на компатибилен производ на Google

Производите на Google Партнер доаѓаат со она што ви е потребно за да започнете. На пример, за телевизори, Chromecast има HDMI конекција и адаптер за напојување. Производите со вграден Google Chromecast веќе се поставени.

За ресивери за стерео / домашно кино и придвижувани звучници , Chromecast for Audio има аналоген 3,5 милиметри излез за поврзување со звучникот. Ако имате приемник или звучник кој веќе има вградено Chromecast, можете директно да го поврзете со Google Home.

За терминалите компатибилни со Google Home, паметни прекинувачи и приклучоци (приклучоци) го снабдувате вашиот сопствен систем за греење / ладење, светла или други приклучоци. Ако сакате комплетен пакет, побарајте комплети кои содржат неколку паметни контролни елементи во еден пакет, заедно со центар или мост кој овозможува комуникација со Google Home. На пример, Philips HUE стартер комплет вклучува 4 светла и мост, и со Samsung SmartThings, можете да почнете со центар, а потоа додадете компатибилни уреди по сопствен избор.

И покрај тоа што производите или пакетите може да бидат компатибилни со Google Home и Assistant, тие исто така може да бараат инсталација на сопствена апликација за паметни телефони, која му овозможува на вашиот паметен телефон да изврши првично поставување и исто така обезбедува алтернативен метод за контрола, ако не сте во близина на Google Home. Меѓутоа, ако имате повеќе компатибилни уреди, попогодно е да користите Google Home за да ги контролирате сите, наместо да ја отворате секоја апликација за паметни телефони.

Како да го поврзете Google Home со партнерските уреди

За да поврзете компатибилен уред со Google Home, прво, осигурајте се дека производот се напојува и се наоѓа на истата домашна мрежа како вашиот Google Home. Исто така, можеби ќе треба да преземете апликација за паметни телефони за тој специфичен производ и да извршите дополнително подесување, по што ќе можете да го поврзете со вашиот уред за домашно уред на следниов начин:

Производи со вграден Google Assistant

Освен на Google Дома, има и група на производи што не се на Google за дома, кои исто така имаат вграден Google Assistant .

Овие уреди ги извршуваат повеќето или сите функции на Google Дома, вклучувајќи ја и можноста за интеракција / контрола на производите на Google Партнер без да има фактичка присутна Google Домашна единица. Производите со помош на Google Assistant вклучуваат: Nvidia Shield TV медиа стример, Sony и LG Smart TV (модели 2018) и изберете паметни звучници од Anker, Best Buy / Insignia, Harman / JBL, Panasonic, Onkyo и Sony.

Почнувајќи подоцна во 2018 година, Google Assistant исто така ќе биде вграден во нова категорија на производи "паметни дисплеи" од три компании, Harman / JBL, Lenovo и LG. Овие уреди се слични на Амазонскиот ехо шоу , но со помош на Google Assistant, наместо Alexa .

Google Home и Амазон Алекса

Многу од брендовите и производите што можат да се користат со Google Home, исто така, може да се користат со Амазон Ечо производи и други маркирани паметни звучници со помош на Алекса и Fire Streamers преку Алекса Вештини . Проверете за Делата со Амазон Алекса етикета на пакувањето на производот.