Што е Google Дома? И што се Макс и Мини?

Што треба да знаете за Google Дома, Google Home Max и Google Home Mini

Google Home е серија на "паметни" звучници што ги ставате околу вашиот дом. Тие можат да свират музика, да одговараат на прашања и, со право на дополнителен хардвер, да ги контролираат деловите од вашиот дом. Тие работат со помош на комбинација на вештачка интелигенција (АИ), софтвер и хардвер .

Звучниците доаѓаат во три големини, но само треба да купите еден за да започнете.

Постојат три вида на производи за домашна употреба на Google

Производот линија на Google Home најверојатно треба да се нарече Google Home Trio, бидејќи всушност постојат три главни звучници на Google Home: Google Home, Google Home Mini и Google Home Max. Сите три уреди можат да работат заедно и вклучуваат:

Google Дома

Оригиналниот звучник, Google Home, доаѓа во бело, но решетката на звучниците може да се одвои со неколку изборни бои. Домашната единица на Google е со големина од 5,62 инчи (висина) x 3,79 инчи (дијаметар) и тежи 1,05 килограми.

Google Home Mini

Google Home mini изгледа како мала летечка чинија со врв на ткаенина. Доаѓа во бела боја, но врвот на ткаенината може да се одвои со изборни шеми за бои. Google Home Mini мери 1.65-инчи (Висина) x 3.86-инчи (Дијаметар) и само тежи околу 6 унци.

Потрошувачка сигнализација: примероците од почетокот на разгледување на Google Mini покажаа проблем што му овозможи да слуша и да сними приватни конверзии без познавање на корисникот. Како резултат на тоа, Google издаде ажурирање на фирмверот за единиците направени за време на тој период, кои ги оневозможија копчињата за врвни копчиња за контрола на Google Mini, од каде настана проблемот. Функциите за контрола на гласот сеуште можат да се користат нормално. Според Google, ова прашање влијае само примероци за преглед на претпродажба, но ако го купите и се сомнителни, контактирајте го Поддршката на Google за дома на 1-855-971-9121 и ќе имате право на замена единица.

Google Home Max

Макс е најголемиот паметен звучник на Google Home и ги нуди сите функционалности на Google Home и Google Home Mini единиците, но е наменет за оние кои исто така сакаат високо квалитетно искуство за слушање музика.

Google Home Max доаѓа во бела боја, но решетката за звучници е достапна и од Chalk and Charcol. Макс е значително поголем од единиците на Google Home и Mini, мерејќи 7,4 инчи (висина) x 13,2-инчи (ширина) и 6-инчи (длабочина). Макс тежи 11,7 фунти.

Што можете да направите со паметните звучници на Google Home

Во крајна линија

Домашните паметни звучници на Google вклучуваат практични функции за различни задачи за забава и живот. Во комбинација со технологијата на Google Voice assistant, тие нудат можност да слушаат музика, да пристапуваат до корисни информации, да остваруваат телефонски повици и да вршат многу лични и домашни задачи. Сè што треба да го направите уредот на Google Home е паметен телефон или таблет со инсталирана апликација на Google.