Листа на корисни канцелариски софтвер и апликации за Windows Phone

Решенија за софтверска продуктивност за вашиот Windows Mobile уред

Windows Phone, и во верзијата Windows Phone 8.1 и во верзијата Windows 10 за паметни телефони, се испорачува со сопствена канцелариска продуктивност во форма на апликации на Microsoft Office. Windows 10 платформата за мобилни вклучува апликации за Word, Excel, PowerPoint и OneNote, како и OneDrive и Skype for Business - сите од кои може да се симнат бесплатно од Windows Store.

Покрај тоа, Windows Store нуди апликација за пошта и календар, која се синхронизира со сметките на Exchange и апликацијата Office 365 Admin за управување со распоредувањето на услуги за претплата на Office 365.

Бидејќи глобалниот удел на пазарот за паметни телефони со Windows 10 (или Windows 8.1 Mobile) е многу мал, многу програмери не се фокусираа на оваа платформа. Сепак, сопствениците на Windows Phone уреди сѐ уште можат да го користат нивниот мобилен прелистувач за да пристапат до други апликации за канцелариска продуктивност преку интерфејс на прелистувачот.

01 од 05

Апликации за Microsoft Office

Microsoft Office. (в) Благодарение на Microsoft

Добро место за да започнете кога барате опции за продуктивност на Windows Phone е сопственото решение на софтверот: Microsoft Office. Продавницата во Windows нуди Word, Excel, PowerPoint и OneNote.

Во зависност од тоа каде ќе го добиете вашиот Windows Phone, овие апликации може да се веќе вчитани на вашиот уред. Повеќе "

02 од 05

Канцеларија 365 Претплата со Office Mobile Apps

Office 365 Home Premium. Мајкрософт

Ако се претплатите на Office 365, исто така можете да го користите вашиот мобилен прелистувач за пристап до Office апликации преку Интернет, а не преку мобилна апликација - корисна карактеристика ако Вашиот уред е веќе на капацитет и мора да ги избришете (големите) канцелариски апликации .

Овој мобилен поставувач за Office 365 е исто така достапен и за други мобилни оперативни системи: Microsoft Office Mobile App за iPhone, iPod Touch, iPad и iPad Mini и Microsoft Office Mobile App за Android . Повеќе "

03 од 05

Google Docs и Google Apps

Икона на Google Docs. Google

Веб-базирани Google Документи и мобилни апликации на Google се достапни преку околината на облак на Google Диск, достапна преку веб-интерфејс.

Различни верзии нудат различни карактеристики на располагање. Бесплатната верзија е импресивна и проблемите со компатибилноста се намалуваат, но исто така можете да одлучите да купите претплата за деловна верзија споредлива со Office 365. Повеќе »

04 од 05

ThinkFree Office (онлајн)

ThinkFree Office. (в) Hancom Inc.

Овој бесплатен онлајн пакет бара најава и вклучува текстуален процесор, табеларна пресметка и презентациски интерфејс. Повеќе "

05 од 05

Zoho Office Online - БЕСПЛАТНО

Zoho документи за канцелариски апликации на интернет. (в) екранот на Синди Григ, подарен од Корпорацијата Зохо

Zoho е всушност систем на тони апликации, вклучувајќи ги и апликациите за продуктивност на Zoho Office. Апликациите Writer and Sheets се достапни преку практични, неприкосновени веб-интерфејси. Повеќе "