Тренд: ограничен збор фрази

Дали влегувате во овие вирусни игри на Твитер?

Колку често ги разгледувате Вашите локални или светски трендови на Твитер? И колку често ги употребувате во вашите твитови?

Trending hashtags отсекогаш биле идеални за следење на лоши вести и настани во реално време, но исто така се добри и за друга цел: играње игри со зборови само за забава.

Играта хаштаг започнува со отворен и релевантен хаштаг кој сугерира или им наредува на корисниците да додадат нешто на него. На пример, #RejectedCandyHearts е популарна хаштаг игра која често се појавува на Твитер околу Денот на вљубените , што ги поттикнува корисниците да дојдат до бизарни и паметни фрази што никогаш не сте ги напишале на оние популарни, но евтини, обоени бои во облик на срце, види или се приближи во февруари.

На почетокот на 2015 година корисниците на Твитер почнаа навистина да се занимаваат со стил на игра со хаштаг со повеќе предизвик за него. Hashtags кои ја одредуваат употребата на само неколку зборови станаа многу популарни, отпочнувајќи бран нови трендови кои ги прават повеќе луѓе да се чувствуваат инспирирани да се приклучат во разговорот и да видат колку фанови или ретвити можат да ги добијат.

Еве само четири од хаштаг игрите со нумерирани зборови, кои тргнаа во средината до крајот на јануари.

1. # 5WordsToRuinADate

# 5WordsToRuinADate беше хаштаг кој навистина го започна овој голем нов тренд. Видов блог постови од големи сајтови за тоа, па дури и видов дека зборуваше за локалните вести.

Очигледно сето тоа започна кога еден ирски диџеј побара од слушателите да го користат хаштагот за да ги споделат своите најлоши мисли и искуства со кои датираат. Неколку часа подоцна, тоа беше трендовски низ целиот свет.

"Кога се венчаме? #FiveWordsToRuinADate" - @kimcormack
"Нели едноставно го сакаш Биебер? # 5wordstoruinadate" - @KevWidmer
"Сè уште го користам Internet Explorer # 5WordsToRuinADate" - @ msalimkassam

2. #FiveWordsToRuinAJobInterview

# 5WordsToRuinADate беше долгогодишен хаштаг кој трае долго, многу подолго од само неколку часа. Бидејќи корисниците се чинеше дека имаат толку многу забавно со тоа, трендот еволуираше во нова, но слична игра - #FiveWordsToRuinAJobInterview .

"#FiveWordsToRuinAJobInteview Може ли да го задржам ова пенкало?" - @Mmahone
"На Flinstones беа вистински луѓе." #FiveWordsToRuinAJobInterview "- @Todd_Spence
"#FiveWordsToRuinAJobInterview Јас сум во живо tweeting ова интервју" - @HaroldItz

3. # ОбјаснетеThe90sIn4Words

По пет-збор hashtags за датирање и интервју за работа, играта се сврте кон светот на носталгија со # ExplainThe90sIn4Words . Ако сте го набљудувале начинот на кој илјадници години комуницираат на социјалните медиуми, веројатно веќе знаете дека повеќето од нив тешко можат да одговорат на споделувањето на работите за нивното детство.

"# Објаснување на 90sIn4Words мириса, како" Тинејџерски дух "-
"Замрзнати совети за сите # ExplainThe90sIn4Words" - @ RaiderJay6
"ТЕЛЕФОНИ можат да се јават само" #. "Објаснување на." - @ cmclymer

4. # MakeSexAwkwardIn5Words

Набргу по # ОбјаснувањеThe90sIn4Words тргнаа низ целиот свет, Твитер одлучи да добие само малку NSFW и да ги доведе # MakeSexAwkwardIn5Words да биде жешко нов тренд на хаштаг игра.

"Тоа е различно кога спиете" # MakeSexAwkwardIn5Words "- @Calebkeeter
"Баба почина во оваа соба # MakeSexAwkwardIn5Words" - @joshabbottband
"Ајде да се подготвиме за RUMBLLLLLLLLLLE !!!!!! # MakeSexAwkwardIn5Words" - @EthanFixell

Неверојатно е што може да се каже со само четири или пет зборови. Мислам дека ограничувањето на бројот на зборови споредено со ситуацијата што е поврзана е она што ги надмина овие хаштагови , охрабрувајќи ги дури и некои од корисниците кои отпорни на хаштаг да почнат да учествуваат во забавен и креативен "предизвик прифатен" вид на начин.

Трендот на нумерираниот збор hashtag игра е силен како на крајот, и можете да бидете сигурни дека за да видите повеќе од тоа. Запомнете да ја проверите левата странична лента на Твитер преку интернет или лизгајте лево до табулаторот Откријте за да видите што хаштаг во моментов се движи, за да не пропуштите друга хаштаг игра.