Водич за почетници за Adobe Dreamweaver CC

А WYSIWYG уредник за Windows и MacOS

Adobe Dreamweaver CC е една од најпопуларните програми за професионален веб дизајн достапна. Тој нуди многу моќ и флексибилност за дизајнерите и програмерите. Има многу опции, кои може да го застрашат, но релативно лесно е да се подигне и да почне да се користи сега кога Adobe го подобри искуството на навигација за да им помогне на почетниците. Напредните функции овозможуваат да започне од веб дизајнер на професионален во краток временски период. Можете да одберете да дизајнирате визуелно или со користење на код.

За Adobe Dreamweaver CC

Dreamweaver CC е WYSIWYG уредник и уредувач на кодови за Windows компјутери и Mac. Можете да го користите за да напишете HTML, CSS, ЈСП, XML, PHP, JavaScript и друго. Тој може да чита WordPress, Joomla и Drupal шаблони, и вклучува мрежен систем за да направат одговора распоред заснован на решетки за три различни големини на уреди одеднаш - погодни за програмери кои работат на прелистувачи за десктоп, таблет и мобилен телефон. Dreamweaver нуди многу алатки за развој на мобилни мрежи вклучувајќи создавање на мајчин апликации за iOS и Android уреди. Нема недостаток на работи што можете да ги направите со Dreamweaver .

Dreamweaver CC карактеристики

Ако користите претходни верзии на Dreamweaver, ќе бидете изненадени од напредните функции кои се додадени во Dreamweaver CC. Тие вклучуваат:

Можност за компјутерска и мобилна платформа

Пред да напишете код, Dreamweaver ги поттикнува корисниците да ги разберат различните техники за дизајн неопходни кога прикажуваат содржина преку мобилни телефони, таблети и десктоп прелистувачи. Развивачите кои работат на веб-страници за компјутери и мобилни платформи можат истовремено да ги прегледуваат нивните сајтови на повеќе уреди за да ги видат ефектите од уредувањето на страницата во реално време.

Dreamweaver обука

Adobe нуди робусен избор на упатства за Dreamweaver за почетници или искусни корисници.

Достапност на Dreamweaver

Dreamweaver CC е достапен само како дел од Adobe Creative Cloud на месечен или годишен план. Плановите вклучуваат 20 GB облак складирање за вашите датотеки и вашето сопствено портфолио веб-сајт и премија фонтови.