Најдобриот уредник за HTML WYSIWYG на Windows

Ова се најдобрите WYSIWYG HTML уредници за Windows

WYSIWYG уредниците се уредувачи на HTML кои се обидуваат да ја прикажат веб-страницата како што ќе се појави во прелистувачот - "Што гледате е она што го добивате" како што стои акронимот. Ова се визуелни уредници, така што не манипулирате со кодот генерално.

Проверив над 130 различни веб-уредници за Windows против повеќе од 40 различни критериуми релевантни за професионалните веб-дизајнери и програмери. Следниве се најдобрите WYSIWYG HTML уредници за Windows, со цел од најдобар во најлош случај.

Секој уред подолу има резултат, процент и линк до подетален преглед. Сите прегледи беа завршени помеѓу септември и ноември 2010 година. Оваа листа беше составена на 7 ноември 2010 година.

01 од 08

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver. Екранот од Џ Кристин

Dreamweaver е еден од најпопуларните професионални веб развојни софтверски пакети достапни. Тој нуди моќ и флексибилност за креирање страници кои ги задоволуваат вашите потреби.

Јас го користам Dreamweaver за сè, од ЈСП, XHTML, PHP и XML развој . Тоа е добар избор за професионални веб-дизајнери и програмери, но ако работите како осамен хонорар, можеби ќе сакате да погледнете во една од креативните верзии како Веб Премиум или Дизајн Премиум за да добиете графичка можност за уредување, како и други функции како Flash уредување.

Постојат неколку карактеристики кои недостасуваат во Dreamweaver CS5 - некои долго време се водат за исчезнати, а други, како валидација на HTML и фото галерии, беа отстранети во CS5.

Верзија: CS5
Резултат: 235/76% повеќе »

02 од 08

Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite Design Premium. Екранот од Џ Кристин

Ако сте графичар и веб дизајнер, треба да размислите за Creative Suite Design Premium. За разлика од Дизајн стандард, кој не вклучува Dreamweaver, Design Premium ви дава InDesign, Extended Photoshop, Illustrator, Flash, Dreamweaver, SoundBooth и Acrobat. Поради тоа што го вклучува Dreamweaver, таа ја има целата моќ што ви е потребна за да изградите веб-страници. Веб-дизајнерите кои повеќе се фокусираат на графика и помалку врз чисто HTML аспектите на работата, ќе го ценат овој пакет за дополнителните графички функции вклучени во неа.

Верзија: CS5
Резултат: 215/69%

03 од 08

Microsoft Expression Studio Web Pro

Microsoft Expression Studio Web Pro. Екранот од Џ Кристин

Expression Studio Web Professional комбинира Expression Web со Expression Design и Expression Encoder за да ви даде целосен графички, видео и WYSIWYG веб дизајн пакет.

Ако сте слободен веб дизајнер кој треба да биде во можност да ја уредувате графика во нешто помоќно од Paint, треба да погледнете во Expression Studio Web Professional. Овој пакет ги комбинира токму она што повеќето веб-дизајнери треба да создадат одлични сајтови со силна поддршка за јазици како што се PHP, HTML, CSS и ASP.Net.

Ако сакате да купите Expression Web, ова е пакетот што ви треба. Expression Studio Web Professional вклучува Веб-експресија заедно со другите алатки за иста цена за која се користеше Expression Web.

Верзија: 4
Резултат: 209/67%

04 од 08

NetObjects Fusion

NetObjects Fusion. Екранот од Џ Кристин

Фузија е многу моќен WYSIWYG HTML уредник. Таа ги комбинира сите задачи што ви се потребни за да го добиете вашиот веб-сајт и да работи, вклучувајќи развој, дизајн и FTP клиент. Плус, можете да додадете специјални функции на вашите страници како Captchas на формулари и поддршка за e-commerce.

Fusion, исто така, има голема поддршка за Ајакс и динамични веб-страници . Постои дури и оптимизација за поддршка изградена во.

Ако не сте сигурни дали сакате Fusion, треба да пробате бесплатна верзија NetObjects Fusion Essentials.

Верзија: 11
Резултат: 179/58%

05 од 08

CoffeeCup HTML Editor

CoffeeCup HTML Editor. Екранот од Џ Кристин

CoffeeCup софтверот прави одлична работа за обезбедување на она што нивните клиенти сакаат за ниска цена. Уредникот за CoffeeCup HTML е одлична алатка за веб-дизајнери . Доаѓа со многу графики, шаблони и дополнителни функции, како што е MapCup сликата.

Сфатив дека ако побарате функција, CoffeeCup ќе ја додаде или ќе создаде нова алатка за да се грижи за неа. Откако ќе купите CoffeeCup HTML уредник, добивате бесплатни ажурирања за живот.

Верзија: 2010 SE
Резултат: 175/56%

06 од 08

SeaMonkey

SeaMonkey. Екранот од Џ Кристин

SeaMonkey е Мозила-проектот се-во-едно интернет апликација. Вклучува веб-пребарувач, е-пошта и клиент на вестигруп, IRC-клиент за разговор и композитор, WYSIWYG HTML уредувач на страници.

Една од убавите работи за користење на SeaMonkey е тоа што го имате прелистувачот вграден, па тестирањето е ветре. Плус, тоа е бесплатен уредник WYSIWYG со вграден FTP клиент за објавување на вашите веб-страници.

Верзија: 2.0.8
Резултат: 139/45% Повеќе »

07 од 08

Amaya

Amaya. Екранот од Џ Кристин

Amaya е W3C WYSIWYG HTML уредувач. Таа, исто така дејствува како веб прелистувач.

Amaya го валиди вашиот HTML-от додека ја градите вашата страница. Ја покажува структурата на дрво на вашите веб-документи, па затоа може да биде многу корисно за учење да го разберете ДОМ и како изгледаат вашите документи во дрвото на документи.

Amaya има многу функции кои повеќето веб-дизајнери никогаш нема да ги користат, но ако сакате да бидете сигурни дека вашите страници се во согласност со W3C стандардите , ова е одличен уредувач за користење.

Верзија: 11.3.1
Резултат: 135/44%

08 од 08

Evrsoft First Page

Evrsoft First Page. Екранот од Џ Кристин

Evrsoft First Page е текст и WYSIWYG HTML уредник за Windows кој нуди многу функции што ги очекувате од професионален пакет за уредување на веб.

Постојат две верзии на Evrsoft уредникот: Evrsoft First Page 2006 и Evrsoft 1st Page 2000.

Верзија: 3
Резултат: 134/43%

Кој е вашиот омилен HTML уредник? Напиши рецензија!

Дали имате веб уредник кој апсолутно љубов или позитивно мразам? Напишете преглед на вашиот HTML уредник и оставете други да знаат кој уредник мислите дека е најдобар.