Најдобрите веб-уредници за уредување на Windows

Професионални и аматерски веб-уредници имаат корист од овие програми

Веб-уредувачките апартмани често се "сè-во-едно" решенија за веб-дизајнери. Тие или доаѓаат во комплет со графички уредници или можете да уредувате графика директно во HTML уредувачот. Како бонус, многу веб-уредувачки апартмани вклучуваат можност за уредување на сајтови наменети за компјутери, таблети и паметни телефони.

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver. Екранот од Џ Кристин

Adobe Dreamweaver CC е најпопуларниот софтвер за професионален веб развој на располагање. Овој уредник WYSIWYG нуди моќ и флексибилност за креирање страници кои ги задоволуваат вашите потреби и лесно се справуваат со JSP, XHTML, PHP, CSS, JavaScript и XML развој . Тоа е добар избор за професионални веб-дизајнери и програмери, бидејќи вклучува мрежа систем за да се направи одговорна распоред на мрежа за три различни големини на уредот одеднаш, што е особено погодно за корисниците кои ги уредуваат веб-сајтовите за прелистувачи за десктоп, таблет и мобилен телефон. Со Dreamweaver, можете да дизајнирате визуелно или со пишување на код.

Dreamweaver CC е достапен како дел од креативниот облак на Adobe за месечна или годишна такса.

Повеќе "

NetObjects Fusion 15

NetObjects Fusion. Екранот од Џ Кристин

Fusion 15 е моќен веб дизајн софтвер. Таа ги комбинира сите задачи што ви се потребни за да го добиете вашиот веб-сајт и работи, вклучувајќи развој, дизајн, и FTP. Плус, можете да додадете специјални функции на вашите страници како CAPTCHA на формулари и поддршка за е-трговија. Таа, исто така, има поддршка за Ајакс и динамични веб-страници . Поддршката за оптимизација е вградена во.

Софтверот вклучува пристап до онлајн библиотека NetObjects CloudBurst на бесплатни шаблони, стилови и фотографии на акции.

NetObjects нуди бесплатна верзија наречена Fusion Essentials за програмери кои сакаат да се обидат пред да купат. Повеќе "

CoffeeCup HTML Editor

CoffeeCup HTML Editor. Екранот од Џ Кристин

CoffeeCup софтверот прави добра работа за обезбедување на она што клиентите на компанијата го бараат за ниска цена. Уредникот за кафе на HTML-уредот CoffeeCup е одлична алатка за веб-дизајнери. Доаѓа со многу графики, шаблони и дополнителни функции - како MapCap картичката. Откако ќе го купите CoffeeCup HTML Editor , добивате бесплатни ажурирања за животот.

Уредувачот на HTML вклучува опција "Отвори од веб", па можете да користите било која веб-страница како почетна точка за вашите дизајни. Вградената алатка за проверка го проверува кодот додека ја пишувате и автоматски сугерира тагови и селектори на CSS.

Бесплатна верзија на софтверот е исто така достапна. Недостасува многу од карактеристиките на целосната верзија, но тоа е добар уредник HTML. Повеќе "

Microsoft Expression Web 4

Microsoft Expression Studio Web Pro. Екранот од Џ Кристин

Microsoft Expression Web 4 е бесплатна верзија на прекинатиот софтвер Expression Studio Web Pro. Ако сте слободен веб дизајнер кој треба да биде во можност да ја уредувате графика во нешто помоќно од Paint, треба да погледнете во Expression Web 4. Овој пакет ги комбинира она што повеќето веб-дизајнери треба да креираат сајтови со силна поддршка за јазици, вклучувајќи PHP, HTML , CSS, JavaScript и ASP.Net.

Забелешка: Оваа бесплатна верзија повеќе не е поддржана од Microsoft. Се работи на Windows 7, 8, Vista и XP.

Повеќе "

Google Web Designer

Google Web Design е дизајниран да создава ангажирање на HTML5 содржина. Нуди анимација и интерактивни елементи за збогатување на вашите страници. Софтверски интеракции беспрекорно со Google Диск и AdWords. Користете вградени веб компоненти како што се iFrame, мапи, YouTube и галерија на слики за да додадете функционалност на вашата веб-страница. Секоја компонента автоматски известува за метрика.

Google Web Design е идеален за програмери кои работат на компјутери и мобилни уреди. Лесно се справува со 3D содржината со CSS3. Можете да ротирате предмети и дизајни по секоја оска.

Google Web Designer во моментов е бесплатна бета програма која е компатибилна со Windows 7 или понова. Повеќе "