Најдобри шаблони на Microsoft PowerPoint

01 од 15

Бесплатен Презентациски шаблони од Microsoft PowerPoint

Слободни шаблони на PowerPoint за подобри презентации. (в) Blend Images / Hill Street Studios / Бренд X Слики / Getty Images

Без разлика дали го користите PowerPoint цело време или ако скокате како нов корисник, шаблоните се прекрасни алатки. Тие можат да бидат приспособени елемент по елемент, вклучувајќи ги и боите. Наоѓање на оној што е веќе блиску до она што го сакате може да ви заштеди време.

Наместо да бараат интернет-страница, корисниците сега наоѓаат шаблони од десно во PowerPoint. Ова значи дека ќе пребарувате според клучен збор, што може да биде малку досадно.

Поради тоа, тука се предлози за работа или за дома, за да ви помогнеме да пронајдете одлични шаблони побрзо.

02 од 15

Шаблон за анимирани свртувачки страници за Microsoft PowerPoint

Шаблон за анимирани страници за книги за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Овој шаблон за анимирани свртувачки страници за Microsoft PowerPoint поставува празничен тон за сите со нетрпение кон вашиот одмор.

Отворете PowerPoint, изберете Датотека - Нова, а потоа побарајте го образецот по клучен збор.

03 од 15

Образец за одбројување или прекин на тајмер за Microsoft PowerPoint

Образец за тајмерот за одбројување за Презентациски пречки во Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Понудете ја вашата публика на одмор со овој образец за одбивање или прекинување на тајмер за Microsoft PowerPoint, достапен за редовни или со широк екран (посебни шаблони за секој).

Можете да ја пребарате оваа презентација со избирање на Датотека - Нова, користејќи го горното лево поле.

04 од 15

Шаблон за финансиски икони за Microsoft PowerPoint

Финансиски шаблон за бизнис или шаблон за печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Овој Бизнис Финансиски Шаблон или Образец за печатење за Microsoft PowerPoint содржи слики кои се надвор од она што го гледате тука, за да креирате динамична презентација на бројки и пресметки. Тоа е одлично место за да добиете идеи или дополнителни елементи за дизајн.

Започнете со нова PowerPoint со барање на шаблонот под File - New.

05 од 15

Шаблон за временска линија на светилникот или печатење со слики за Microsoft PowerPoint

Шаблон за временска рамка на светилникот или за печатење со слики за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Пресметките за проектите или временските рокови на настани можат да бидат анимирани, пополнувајќи додека кликнувате, благодарение на овој Шаблон за временска линија на Светилникот или Printable with Pictures for Microsoft PowerPoint.

За да пронајдете презентации како што е ова, одберете File - New, потоа побарајте го образецот по клучен збор.

06 од 15

Шаблон за анимирани обоени слики или печатење за Microsoft PowerPoint

Шаблон за анимирани обоени слики или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Поставувањето на вистинскиот тон може да ви помогне да ја пренесете вашата порака. Овој шаблон за анимирани обоени слики или печатење за Microsoft PowerPoint поставува уметнички тон за вашата презентација.

Побарајте го овој образец со внесување на термини за пребарување под Датотека - Нова.

07 од 15

Шаблон за презентација на потресен гранџ за Microsoft PowerPoint

Шаблон за презентација на формата Grunge Wood за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Овој Шаблон за презентирани белешки на Grunge за Microsoft PowerPoint е совршен пример за дизајнирање и теми во боја кои доаѓаат изградени токму во некои шаблони.

Ова се претходно наместени комбинации на бои или стилови кои можете да ги изберете за даден изглед. Тоа, рече, можете да ги прилагодите повеќето елементи од шаблоните со рака.

Отворете PowerPoint, изберете Датотека - Нова, а потоа побарајте го образецот по клучен збор.

08 од 15

Фото шаблон за четири бои во боја за Microsoft PowerPoint

Четири колор фотографски обрасци или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Оваа фотографска честичка за четири бои во боја за Microsoft PowerPoint може да се користи како што е или адаптирана за да ја прикаже вашата сопствена фотографија.

Дел од измената на шаблонот ја разгледува опцијата за вметнување на текстуално поле преку слајд како што е овој. Така можете да додадете порака преку која било позадина на PowerPoint.

Отворете PowerPoint, изберете Датотека - Нова, а потоа побарајте го образецот по клучен збор.

09 од 15

Шаблон за презентација на анимирани лебдечки цветни ливчиња за Microsoft PowerPoint

Шаблон за анимирани лебдечки плочки на орхидеи за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Додајте некоја елеганција на презентација со оваа интересна шаблон за презентација на анимирани лебдечки цветни ливчиња за Microsoft PowerPoint, со прекрасни орхидеи.

Ова е само еден од многуте шаблони што можете да ги најдете со цвеќиња. Пребарај ги овие под Датотека - Нова.

10 од 15

Ретро ТВ рамка со видео шаблон или печатење за Microsoft PowerPoint

Ретро ТВ рамка со видео шаблон или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Од академски презентации до забавна забава, најверојатно ќе помислите на многу апликации за оваа Ретро ТВ рамка со видео шаблон или за печатење за Microsoft PowerPoint. Тој нуди забава, гроздобер вибратор.

Започнете со нова PowerPoint презентација со избирање File then New. Пребарајте го образецот по клучен збор, а потоа преземете го ако сакате изглед и чувство.

11 од 15

Шаблон за графички приказ за градски скици или печатење за PowerPoint

Шаблон за илустрација за градски скици на бизнис-канцеларија или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Додај уметнички талент со оваа прекрасна Шаблон за графички приказ за градски скици на бизнис канцеларија или печатење за Microsoft PowerPoint.

Во PowerPoint, одберете File - New за да барате шаблони како ова. Ова можете да го направите со пребарување во полето во горниот лев дел од интерфејсот.

12 од 15

Анимиран Пат за слајдови за патување или печатење за Microsoft PowerPoint

Анимиран Пат за слајдови за патување или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Овој анимиран патетен образец за патување или печатење за Microsoft PowerPoint може да се прилагоди со сликата на картата по ваш избор, а исто така можете да ги наместите дестинациите.

Како и другите шаблони во оваа серија, одберете File then New. Од таму, можете да пребарувате за тоа по клучен збор.

13 од 15

Шаблони за бесплатни земји и континенти на шаблони или печатачи за PowerPoint

Шаблони за печатење или печатачи за Microsoft PowerPoint на слободни земји и континенти. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Користете шаблони за печатење на шаблони за светска мапа или Континент за Microsoft PowerPoint за бизнис, школски или туристички проекти.

Со PowerPoint веќе отворен, кликнете Датотека потоа Нов и побарајте во полето во горниот лев дел од екранот.

14 од 15

Слободен шарен квиз игра шаблон или печатење за Microsoft PowerPoint

Квиз игра Шаблон или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Оваа бесплатна шарена квиз игра шаблон или печатење за Microsoft PowerPoint е индивидуализира за академски забава, бизнис обука, и партиски игри.

Отворете PowerPoint, потоа одберете File - New за да започнете нова презентација и да пребарувате за овој образец по клучен збор.

15 од 15

Анимираните броеви на образец за кривини патеки или печатење за Microsoft PowerPoint

Анимираните броеви на образец за кривини патеки или печатење за Microsoft PowerPoint. (в) Екранизација на Cindy Grigg, Сопственост на Microsoft

Анимирани броеви на образец за кривини патеки или печатење за Microsoft PowerPoint е динамичен начин да се воведе низа теми.

Во PowerPoint, одберете Датотека - Нова, потоа побарајте го образецот по клучен збор.