Што е Microsoft Paint 3D?

Направете 3D модели бесплатно во Windows 10

Достапно само во Windows 10 , Paint 3D е бесплатна програма од Microsoft која ги вклучува и основните и напредните уметнички алатки. Не само што можете да користите четки, облици, текст и ефекти за да создадете уникатна 2D уметност, но исто така можете да изградите 3D објекти и дури и модели за ремикс направени од други корисници на Paint 3D.

Алатките Paint 3D се лесно достапни за корисниците на кое било ниво на искуство (т.е. не треба да бидете експерт во 3D дизајн за да знаете како да користите Paint 3D). Плус, исто така е совршено функционален како 2D програма и работи многу слично на класичната програма Paint, само со повеќе напредни функции и ажуриран кориснички интерфејс.

Апликацијата Paint 3D служи како замена за постарата програма за боја. Повеќе за тоа подолу.

Како да преземам Paint 3D

Апликацијата Paint 3D е достапна само на оперативниот систем Windows 10. Погледнете каде можете да преземете Windows 10 ако веќе не го имате.

Посетете го линкот за преземање подолу и кликнете или допрете го копчето Прими го апликацијата за да преземете и инсталирате Paint 3D.

Преземи Paint 3D [ Microsoft.com ]

Мајкрософт Боја 3D карактеристики

Paint 3D прифаќа многу функции кои се наоѓаат во оригиналната апликација за бои, но, исто така, вклучува и сопствена опција на програмата, пред сè можноста да се направат 3D-објекти.

Еве некои од карактеристиките што можете да ги најдете во Paint 3D:

Што се случи со Microsoft Paint?

Microsoft Paint е не-3D графички уредувач кој е вклучен во Windows од Windows 1.0, издаден во 1985 година. Оваа икона програма, базирана на програма на ZSoft наречена PC Paintbrush, поддржува основни алатки за уредување на слики и прибор за цртање.

Microsoft Paint сè уште не е отстранет од Windows 10, но добил статус на "амортизирани" во средината на 2017 година, што значи дека повеќе не е активно подржан од Microsoft и најверојатно ќе биде отстранет во идното ажурирање на Windows 10.