Најдобри филтри за филтри за спам од Mac за користење

Ако вашиот e-mail провајдер веќе не го филтрира спам кај изворите-повеќето големи комерцијални провајдери, ќе имате корист од инсталирањето анти-спам решение на вашиот Mac. Неколку продавачи нудат мешавина на платени и бесплатни софтверски решенија кои ќе ви помогнат да го скроти ѕверот на несакана комерцијална е-пошта.

01 од 08

SpamSieve

SpamSieve ви овозможува да додадете супериорно Bayesian филтрирање на спами за клиенти на е-пошта на Mac OS X. Исто така е лесно да се користат како филтри за поштенска пошта на Mail и може да ви даде статистика.

02 од 08

SpamSweep

SpamSweep успешно ги комбинира филтрирањето со висок прецизност со едноставен и лесен за користење интерфејс. Тоа е жал за обработка на пошта е tad бавно во SpamSweep, и POP прокси режим ќе биде убаво.

03 од 08

POPFile

POPFile е моќна и флексибилна класификација на POP и NNTP по е-пошта која можете да ја користите за ефикасно филтрирање на спам и автоматски да категоризирате добра пошта. Меѓутоа, POPFile може да порасне малку за време на меморијата и оптоварувањето на процесорот ако сте обучени за многу пошта. Повеќе "

04 од 08

Спамфенс

Спамфенс е лесен, но високо ефективен сервис за филтрирање на спам и вируси. Нејзиниот вистински недостаток е дека Spamfence се потпира на препраќање и бара две различни сметки за е-пошта. Повеќе "

05 од 08

Spamfire

Spamfire го комбинира ефикасното Bayesian филтрирање и леснотијата на користење за да формира одлична алатка против спам. Тоа би можело да се интегрира со клиенти на е-пошта дури и подобро, иако, и да биде малку snappier во целост.

06 од 08

Spamato

Spamato филтри POP и IMAP сметките за спам со потенцијал за прецизност и приклучоци кои го прават лесен за употреба во Outlook и Mozilla Thunderbird. За жал, Spamato може да биде малку преголема со своите мноштво опции и малку помош.

07 од 08

Личен Антиспам X5

Личниот Антиспам X5 користи голем број на тактики за да ги ослободи Mac OS X Mail и Entourage of spam-за жал, за жал, за жал.

08 од 08

SpamBayes - филтер за спам

SpamBayes користи софистицирана анализа користејќи ги бајесовските статистики за да ги ослободи Вашите е-пошта во поштенското сандаче прецизно и без напор.
Би било одлично ако класифицираната моќ на SpamBayes би можела да се користи за понатамошно категоризирање и приоретизирање на добри пораки, а приклучоците за програми кои не се Outlook и Mozilla Thunderbird би биле добредојдени. Повеќе "