Како да ги копирате датотеките на Microsoft Office на iPad

Како да отворите постоечки Word, Excel и PowerPoint датотеки на вашиот iPad

Microsoft Office слета на iPad, но пред да може да добиете да работите на вашите Word, Excel и PowerPoint документи, ќе треба да можете да ги отворите на вашиот iPad. Microsoft користи OneDrive (порано позната како SkyDrive) како складиште засновано на облак за Microsoft Office на iPad, па да ги отвори вашите датотеки, ќе треба да ги префрлите на OneDrive.

Како да креирате табела во PowerPoint или Word

  1. Одете на https://onedrive.live.com во веб-прелистувачот на компјутерот кој ги содржи вашите Office-датотеки.
  2. Пријавете се со користење на истите ингеренциите што сте ги користеле за регистрирање за Microsoft Office на iPad.
  3. Отворете ја папката што ги содржи документите на Office на вашиот компјутер. На компјутерот базиран на Windows, можете да стигнете до тоа преку премин преку "My Computer" или "This PC", во зависност од верзијата на Windows. На Mac, можете да го користите Finder.
  4. Откако ќе ги лоцирате вашите датотеки, можете едноставно да ги повлечете од папката со содржина и да ги отфрлите на веб-страницата OneDrive. Ова ќе започне со процесот на поставување. Ако имате многу датотеки, ова може да потрае некое време за да се заврши.
  5. Кога ќе влезете во Word, Excel или PowerPoint на iPad, вашите датотеки сега ќе ве чекаат.

Исто така, добра идеја е да се користи OneDrive и за вашиот iPad и за вашиот компјутер. Ова ќе ги синхронизира датотеките, па затоа не треба повторно да ги поминувате овие чекори само затоа што сте ажурирале документ на вашиот компјутер. Microsoft Office дури и ќе поддржува повеќе корисници во документот во исто време.

Како да поставите Dropbox на iPad