Големата листа на софтверот за објавување на Mac

Десктоп издавачки софтверски наслови за Mac

InDesign и QuarkXPress може да го добијат најмногу внимание од дизајнерите на Mac, но има стотици програми кои се користат во десктоп издаваштвото. Оваа листа се фокусира на програмите Mac кои најдобро се вклопуваат во категоријата за изглед на страници за професионална, деловна и потрошувачка употреба, како и специјални програми за бизнис картички, честитки и друго. Некои се генерално класифицирани како канцеларија апартмани или графички софтвер, но сите тие се користат за различни задачи за изгледот на страница од професионални графички дизајнери , бизниси или потрошувачи.

Adobe Illustrator CC

Illustrator CC е графички софтвер за векторски цртање. Илустраторот исто така може да се користи за некои задачи за распоред на страница, како што се бизнис картички и реклами. Оваа индустрија-професионална професионална графика стан се користи за креирање на логоа, икони и комплексни илустрации за печатење, веб и видео. Достапно е за Mac како дел од услугата за претплата на Adobe Creative Cloud.

Illustrator CC 2017 е достапен за Mac како дел од услугата за претплата на Adobe Creative Cloud. Достапно е бесплатен пробен период

Исто така видете: Повеќе векторска илустрација софтвер за Mac

Повеќе "

Adobe InDesign

InDesign е наследник на PageMaker, оригиналната софтверска програма за објавување на десктоп . Тоа е страница распоред софтверска програма која има превземено QuarkXPress како најпопуларниот професионален страница распоред софтвер на располагање.

InDesign CC 2017 е достапен за Mac како дел од услугата за претплата на Adobe Creative Cloud. Достапно е бесплатен пробен период. Повеќе "

Adobe PageMaker

Adobe PageMaker 7 е апликација за распоред на страници на професионално ниво наменета како мал бизнис / претпријатие издавачко решение. Веќе не е во развој, сеуште е популарен избор и е широко достапен за купување преку интернет. PageMaker е оригиналната софтверска апликација за објавување на десктоп . Adobe го купи Pagemaker од Aldus и го прекина со објавувањето на InDesign.

PageMaker 7.0 за Mac е достапен како преземање на adobe.com и онлајн. Повеќе "

Adobe Photoshop

Најшироко користената професионална програма за уредување на слики е опремена со функции. Фотошоп е предуслов за вработување во повеќето професионални дизајни. Користете ја Photoshop за креирање и подобрување на фотографии, мобилни апликации, веб-дизајни и 3D уметнички дела.

Фотошоп CC 2017 е достапен како дел од услугата за претплата на Creative Cloud од Adobe. Достапно е бесплатен пробен период.

Ако вашите барања за уредување на слики се лесни, можеби ќе можете да ги добиете со Photoshop Elements, производ од Adobe кој е сличен на, но е поевтин од целосната верзија на Photoshop. Повеќе "

Епл iWork страници

Страници, компонентата за обработка на зборови на Apple iWork suite, ги комбинира документите за обработка на текст и распоредот на страница (вклучувајќи и некои графички алатки) во една програма - со различни шаблони и прозорци во зависност од видот на документот. Таа, исто така може да се справи со Microsoft Word датотеки.

Страници се испорачуваат со нови Macs и е бесплатно симнување од Mac App Store за повеќето корисници на Mac. Мобилна апликација за страници е достапна и за Mac мобилните уреди.

На страниците за iCloud може да се пристапи онлајн бесплатно од вас и вашиот тим да работат во соработка на истиот документ. Бесплатна iCloud сметка е потребна за пристап. Повеќе "

BeLight софтвер: печатење

Користете го креирачкиот пакет на печатење на BeLight и вклучените шаблони и графика за да креирате DVD етикети, бизнис картички, етикети, билтени и други проекти. Вклучува Визитер картичка Композитор и Свифт издавач, и двете се продаваат одделно. Повеќе "

BeLight Софтвер: Композитор за визит-карти

Дел од PrintFolio на BeLight, оваа компонента само за бизнис картички исто така се продава одделно. Доаѓа со алатки за уредување на слики, неколку опции за печатење и илјадници слики кои опфаќаат многу занимања и видови на бизниси. Бизнис картичка Композитор вклучува 24.000 клипови уметност слики, 740 професионални дизајни и сто дополнителни фонтови. Повеќе "

BeLight софтвер: Swift издавач

Swift Publisher е самостојна програма за изглед на страници за Mac. Тоа е исто така компонента на печатењето на BeLight. Корисно е за билтени, флаери, брошури и други домашни, организации и мали деловни потреби.

Повеќе "

Chronos: iScrapbook

IScrapbook поддржува формати од 8,5 "x11" и 12 "x12" или сопствени шаблони, нуди директен пристап до вашите iPhoto албуми и доаѓа со сопствена колекција од 40.000 слики и слики од клипови. Некои од алатките за уредување фотографии и распоред вклучуваат сечење, контроли за осветленост / контраст / острина, транспарентност, сенки, слоеви, маски и специјални ефекти со еден клик.

Повеќе "

Encore: бележник Бутик

Оваа основна програма за scrapbooking ви овозможува да започнете од нула или да се изгради од дефиниција. Софтверскиот пакет Scrapbook Boutique содржи теми за свадби, семејство, бебиња, деца, празници, одмори, сезони и многу повеќе прилики. Вклучени се распоред и алатки за уредување фотографии.

Повеќе "

Encore: Продавница за печатење за Mac

Овој софтвер на ниво на потрошувачите доаѓа со корисни волшебници и шаблони за скок-започнување на процесот на дизајнирање, и вклучува слики за уредување, цртање и текстуални алатки кои го прават тоа добар пакет-во-едно за едноставно објавување на десктоп и креативност на печатење . Повеќе "

Вметни: PrintMaster

Пред серијата 2.0, ова беше софтвер за Windows само. Новата PrintMaster 2.0 серија го отвори овој популарен бренд за креативност на потрошувачите на корисниците на Mac. PrintMaster доаѓа со многу шаблони, графики и фонтови.

Повеќе "

ГИМП (gimp.org)

GIMP е бесплатен софтвер со отворен код кој обезбедува алатки за работа со висококвалитетни слики. Овој софтвер може да се справи со ретуширање, обновување и креативни композити. Се смета за една од најдобрите бесплатни опции за Photoshop.

Hallmark Card Studio

Mac изданието на Hallmark Card Studio е оптимизирано за OS X 10.7 и повисоко. Софтверот вклучува повеќе од 7.500 Халмарк картички и проекти и 10.000 фотографии од клип. Вклучува посебни секции за луѓе кои бараат вистинска работа.

Повеќе "

Inkscape (inkscape.org)

Популарна бесплатна програма за цртање на вектори со отворен код, Inkscape користи формат на фајл со векторска графика (SVG). Користете Inkscape за креирање текстуални и графички композиции, вклучувајќи визит-карти, обложки на книги, флаери и реклами. Inkscape е сличен во способностите на Adobe Illustrator и CorelDraw.

MemoryMixer

MemoryMixer е највисоко оценет насловот на софтверот за дигитални scrapbooking на компјутер и Mac. Можете да ја користите функцијата InstaMix за да организирате елементи на страницата за вас. Употребете ги шаблоните или организирајте се од нула. Печатете до цели 8,5 "x 11" (пејзаж) или 12 "x 12" (квадратни) страници, креирајте CD или направете албуми со стотици страници. Повеќе "

Microsoft Office за Mac

Овие индустриски стандардни софтверски пакети доаѓа во Office 365 претплата за компјутери, таблети и телефони. Програмите ги делат истите формати на датотеки со корисници на Windows, вклучувајќи Word, PowerPoint, Excel и други компоненти.

Повеќе "

Оханавер: Фантастични фотографии

Funtastic Photos е Mac-софтвер за уредување фотографии, фото мозаици и споделување фотографии. Исто така ви овозможува да креирате честитки. Ако сте биле корисник на едноставна картичка на Script Software (веќе не е во развој), Funtastic Photos се препорачува како sidegrade.

Бесплатно проба за Funtastic Photos е достапна. Повеќе "

ОпенОфис (openoffice.org)

Некои велат дека Apache Open Office е подобар од Microsoft Office. Добијте целосно интегрирана обработка на текст, табеларни пресметки, презентации, цртежи и алатки за бази на податоци во овој софтвер со отворен код . Меѓу многуте функции, ќе најдете извоз на PDF и SWF (Flash), зголемена поддршка за Microsoft Office формат и повеќе јазици. Ако потребите за објавување на вашиот десктоп се основни, но исто така сакате комплетен пакет канцелариски алатки, обидете се со OpenOffice.

PageStream

Десктоп издаваштво и изглед на страници за повеќе платформи, PageStream е програма со распоред на страници, богати со опции. Користете го софтверот за интерактивно да ги дизајнирате Вашите страници како што ќе се појават во финалниот производ. Вклучува алатки за цртање.

PageStream е од Грасхопер ДОО. Повеќе "

Експлозија на печатење

Print Explosion нуди креативност и домашна публикација за Mac со шаблони, графики и фонтови за да креирате честитки, банери, знаци и слични проекти. Експлозија на печатење вклучува илјадници дизајни, 5.000 фотографии, 2.500 ликовни слики и 500 TrueType фонтови.

Печати експлозија Делукс за Mac е од Нова развој. Повеќе "

QuarkXPress

Во доцните 80-ти и 90-тите години, Кварк ја узурпираше првата љубов, PageMaker, со QuarkXPress. Откако неприкосновен крал на десктоп издаваштво софтверски апликации за корисниците на Mac и Windows, премиерниот производ на Quark- QuarkXPress - сеуште е платформа за објавување на моќ. Повеќе "

RagTime

RagTime е рамка заснована на страница за професионално деловно објавување. Ги поддржува ретките екрани на Apple и FileMaker Pro. Таа е ажурирана за MacOS Sierra.

Повеќе "

Scribus (scribus.net)

Веројатно софтверската апликација за слободна десктоп издаваштво, Scribus има карактеристики на про пакетите, но тоа е бесплатно. Scribus нуди CMYK поддршка, вметнување на фонт и под-поставување, создавање на PDF, увоз / извоз на EPS, основни алатки за цртање и други функции на професионално ниво. Работи во мода слична на Adobe InDesign и QuarkXPress со текстуални рамки, лебдечки палети и паѓачки менија - и без големата цена.

Повеќе "

Камен дизајн: Креирај

Креирај е изглед на страница , графика и веб дизајн за Mac. Тој нуди повеќе главни слоеви, проток на текстови низ блокови и страници, текстуални обвивки, автоматски броеви на страници, стилови на текст и проверка на правописот. Таа, исто така поддржува увоз и извоз на PDF, е целосно опремена илустративна програма за одлична графика, и можете да го објавите вашиот проект на интернет. Повеќе "

Приказна Рок: Мој спомени Suite

Користете го My Memories Suite 7 за да изградите албуми од албум од нула или со многу шаблони . Онлајн Дизајн Продавница нуди многу повеќе шаблони и документи. За двете Mac и Windows платформи, најновите карактеристики вклучуваат можност за повлекување и спуштање фотографии и документи директно на страници и можност за зумирање за прецизно позиционирање. Повеќе "