Користете Default Stationery во Windows Mail или Outlook Express

Опција за канцелариски материјал достапна кај постарите верзии

Постарите верзии на Windows Live Mail, Windows Mail и Outlook Express ви дозволуваат да ги дефинирате стандардните канцелариски материјал кој автоматски се применува кога ќе почнете да компонирате нова е-пошта.

Сепак, пошта за Windows 10 не ја вклучува опцијата за употреба на канцелариски материјал. Ако ја користите оваа верзија, упатствата подолу не се применуваат. Ако не видите опција Tools во вашата верзија на Windows Live Mail или Windows Mail, нема да можете да користите канцелариски материјал.

Користејќи писма, не само што можете да пратите совршени Божиќни честитки или роденденски честитки, но исто така можете да го разубавите секојдневното е-пошта на повеќе начини. Зошто да не го стори тоа стандардно со секоја порака?

Користете стандардна станица во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express

За да направите канцелариски стандард за нови пораки во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express:

Стандардната канцелариска опрема не се користи кога ќе одговорите на порака во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express, но можете рачно да примените канцелариски материјал.

Користете различни карактери за порака

Се разбира, сеуште можете да креирате пораки кои не користат никакви канцелариски материјали, дури и ако имате дефинирано стандардна канцелариска опрема.

Креирајте нова порака која не користи канцелариски материјал во Outlook Express

За да креирате нова порака која не ја користи вашата стандардна или која било друга канцелариска опрема во Outlook Express: