Научете да групирате разговори за разговори во Windows 10 Mail и Outlook

Користете разговори за е-пошта за да управувате со вашите е-порти. Или не.

Добивте одговор. Тоа е многу јасно. Сепак, пораката открива малку цитиран текст, па кој точно знае што напишавте пред три месеци. Секако дека не сте, нели?

Програмерите на Windows 10 мора да имаат на ум оваа ситуација кога тие групираа конверзации стандардно во Пошта за Windows 10, но некои корисници претпочитаат да не ја користат функцијата за разговор. Вклучувањето или исклучувањето на поставката е едноставна работа која работи на ист начин за Windows Mail и за Outlook Mail за Windows.

Групирај и раздвојувајте разговори за разговор во Windows Mail и Outlook

Да имаат Windows Mail и Outlook Mail за Windows 10 да организираат пораки во разговорите или да ја исклучат функцијата:

  1. На вашиот Windows 10 компјутер, одете до дното на левата лента за навигација, и одберете Settings . (Ако пристапувате до вашата Windows Mail на телефон или таблет, допрете ги трите точки на дното на екранот за да ги отворите поставките.)
  2. Изберете Опции .
  3. Во делот Преглед на поставките , кликнете на лизгачот под Покажи пораки наредени со разговор за да ја преместите во On поставката и да ги вклучите темите за разговор.
  4. Допрете го лизгачот кога е во положбата On за да ги исклучите темите за разговор.

Работат во Windows 10 Mail

Windows 10 Mail е преконфигуриран за Outlook, Exchange, Gmail, iCloud и Yahoo Mail, и други е-пошта клиенти може да се додадат. Нема му читач на RSS, а корисниците не можат да ги прилагодат стиловите на типот и фонтот. Меѓутоа, во сите други аспекти функционира како и другите програми за електронска пошта - можете да испраќате и примате е-пошта, да создавате папки за групирање поврзани електронски пораки, знаменца и архиви.