Најдобри апликации за креирање на тимски блог

Сите платформи не се во право

Постојат многу достапни апликации за блогирање за да го креирате вашиот блог, но тие не се сите еднакви кога станува збор за создавање на тимски блог . Тоа е затоа што некои апликации за блогирање и системи за управување со содржини (CMS) нудат вградени алатки и функции кои го прават неверојатно лесно да им се дозволи на повеќе писатели да доставуваат мислења со користење на нивните сопствени имиња и поединечни пријави за најава. Најдобрите блогови на платформите на тимот, исто така, овозможуваат уредник да ги прегледува постовите пред објавување и управување со целиот блог што е можно пошироко. Следниве се неколку од најдобрите апликации за блогирање и системи за управување со содржини за тимските блогови.

01 од 04

WordPress.org

[Supermimicry / E + / Getty Images].

Домашната верзија на WordPress достапна на WordPress.org е една од најдобрите опции за тимскиот блог. WordPress е апликација за блогирање, но WordPress.org нуди различни вградени функции како што се нивоата за кориснички пристап, како и додатоци за WordPress од трети лица кои можат да додадат уште повеќе можности. На пример, постојат бесплатни приклучоци кои им овозможуваат на авторите да коавторираат мислења, за специјални авторски биографии, за креирање и управување со редакциски календари и многу повеќе. Голем избор на теми го прави прилагодувањето неверојатно лесно. Тоа е дефинитивно можно да креирате и да управувате со свој тим блог користејќи WordPress.org, без да ангажирате дизајнер или инвеститор кој ќе ви помогне. Земете книга за WordPress ако ви треба дополнителна помош на патот. Повеќе "

02 од 04

MovableType

MovableType е уште една одлична опција за тимскиот блог, но тоа не е бесплатно. Сепак, MovableType го олеснува не само создавањето и менаџирањето на блогот на тимот, туку и за креирање и управување со целата мрежа на блогови на тимот. Важно е да се напомене дека процесот на инсталација за MovableType не е толку лесен како WordPress.org. Понатаму, менувањето и измената на дизајнот на блогот MovableType е попребирливо отколку што е за блогот на WordPress. Ако сте непријатно со технологијата, тогаш WordPress.org веројатно е подобар избор за вашиот тим блог. Повеќе "

03 од 04

Друпал

Друпал е моќен систем за управување со содржини што е потполно бесплатен за вас да ги преземете и користите. Можете да креирате тимски блог со Друпал, но блогирањето е само еден аспект на Друпал. Можете исто така да креирате веб-страница и да интегрирате форум, веб-страница за социјално вмрежување, веб-страница за е-трговија, интранет и многу повеќе. Друпал има поголема крива на учење од WordPress.org и MovableType. На пример, кога ќе го инсталирате Друпал, она што ќе го видите е многу голи коски и основни. Одделни модули нудат сè друго. Ако сте многу сериозни за создавање тим блог како дел од поголем бизнис или лична стратегија за објавување на содржини и градење заедници преку интернет, тогаш Друпал е дефинитивно вреден учење. Друпал има репутација дека може да направи нешто. Повеќе "

04 од 04

Joomla

Joomla е уште еден систем за управување со содржини кој е слободен за вас. Тоа е најчесто се смета за " средината на патот " помеѓу WordPress.org и Друпал, што значи дека нуди повеќе функции од WordPress, но помалку од Друпал. Исто така, Јоомла е потешко да се научи од WordPress.org, но полесно од Друпал. Со Joomla, можете да креирате блогови, форуми, календари, анкети и многу повеќе. Тоа е одлично за управување со големи количини на содржини и корисничкиот интерфејс е многу пријателски. Сепак, Joomla не нуди исто ниво на додатоци (наречени екстензии ) што ги обезбедуваат додатоците на WordPress или Друпал. Ако вашиот тим блог ќе обезбеди многу мислења со мала потреба за дополнителни функции надвор од основните карактеристики на Joomla, тогаш овој CMS би можел да работи за вас. Повеќе "