Топ 10 Блогирање книги

Проверете ги овие книги за блогирање за да дознаете нешто и сè за блогирање

Без разлика дали сте нови за блогирање, сакате да научите како да ја користите новата платформа за блогирање или сакате да научите како да заработите пари од вашиот блог, книгите во оваа листа од првите 10 блогирачки книги ќе ви помогнат да го добиете онаму каде што сакате напори за блогирање за да ве одведат!

Блогирање сè-во-едно за чамци (второ издание)

Каван Слики / Такси / Гети Слики

Најсложената книга за блогирање

Јас би можел да бидам пристрасен бидејќи ја напишав оваа книга, но навистина е најсеопфатна книга за да научам како да блогирам. Блогирањето "сè-во-едно" за кукли вклучува над 700 страници, кои ви учат се што ви треба да знаете за да започнете блог, да објавувате содржини, да заработите пари, да ја зголемите вашата публика, да ја најдете вашата лажат, да користите Твитер, па дури и блог за вашиот бизнис! Повеќе "

Водечкиот Идиот Водич за WordPress

Апсолутен водич за почетници

Водечкиот Идиот Водич за WordpPess ги опфаќа и основите на поставување на WordPress блог, подобрување на вашиот блог, правење пари од вашиот блог, следење на перформансите на вашиот блог и многу повеќе. Повеќе "

Tumblr за Dummies

Водич за почетници

Tumblr for Dummies е напишан на едноставен, лесен-за-читање начин што го прави лесно да се разбере како да се користи Tumblr.

Google Blogger for Dummies

Лесен водич за започнување со Blogger.com

Google Blogger for Dummies го зема читателот од поставување сосема нов блог преку објавување, промовирање, монетизација и повеќе /

Целосно објавување: Google Blogger for Dummies беше напишан од Сузан Гуниели, автор на оваа статија. Повеќе »

Уметноста на слободното блогирање

Преглед на едноставен блог

Уметноста на хонорарни блогирање е одличен избор за почетници за хонорарни блогирање кои сакаат да заработат пари за блогирање за другите. Повеќе "

Блог Дизајн за Dummies

Лесно за читање

Блог Дизајн за Dummies ги опфаќа основите за креирање и уредување на вашиот блог, така што изгледа само како што сакате. Повеќе "

Проблогер: Тајните за блогирање на вашиот пат до приход од шест фигури

Голем водич за правење пари од вашиот блог

Проблогер: Тајните за блогирање на вашиот начин на приход од шест фигури беше напишан од Дарен Роус, автор на еден од најпопуларните блогови за блогирањето, Проблоггер.net. Повеќе "

HTML, XHTML и CSS Visual Quickstart Водич

Сеопфатен водич за учење HTML, XHTML и CSS

Ако сакате да се нурнете подлабоко во дизајнот и функционалноста на вашиот блог и не сакате да плаќате веб-дизајнер за да ви помогне, тогаш треба да научите HTML, XHTML и CSS, програмските јазици што се користат за да им кажат на веб-прелистувачите што содржината на блогот е и како да се прикаже. HTML, XHTML и CSS Visual Quickstart Guide ќе ви помогнат да научите сè што треба да знаете за да го прилагодите вашиот блог. Повеќе "

Wordpress Веб Дизајн за Dummies

Водич за креирање и менување на WordPress Блогови

Wordpress веб дизајн за Dummies е водич за WordPress блог дизајн. Тоа не е за апсолутни почетници, но подобро е погодно за читателите кои имаат некои блогирање, веб дизајн и WordPress знаење веќе.

Разбивање WordPress: Надвор од Блог

Идеален за веб дизајнери и програмери

Smashing WordPress: Надвор од Блог е најдобро одговара на веб-дизајнери, веб-развивачи и ги унапреди корисниците на WordPress. Таа опфаќа сè, од создавање на блог на WordPress за развој на теми и приклучоци. Повеќе "