Кои се Outlook.com поставувањата за размена?

Пристап до Outlook.com пошта во вашиот омилен клиент за е-пошта

Потребна ви е поставките за серверот за Outlook.com Exchange за да поставите Outlook Mail во вашата програма за е-пошта како сметка на Exchange.

Со вистинските низи за конфигурација на серверот за Exchange и пристаништа, не само што можете да праќате и примате е-пошта користејќи Outlook.com профил, туку можете да пристапите до сите ваши онлајн папки, контакти, календари, задачи за извршување и многу повеќе.

Outlook.com Поставувања за сервер за Exchange

Ова се точните поставувања за размена што ви се потребни за Outlook Mail:

1) Целосната URL адреса е https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx , но не треба да ви треба.

2) Кога пишувате вашата е-адреса, користете го целото име на домен, исто така (на пр. @ Outlook.com ). Меѓутоа, ако тоа не функционира, обидете се само со корисничко име без доменот. Не користете алијас Outlook.com за корисничкото име.

3) Креирајте и користите лозинка за апликации ако вашата Outlook.com сметка користи двочасовна автентикација.

Outlook.com Exchange ActiveSync Settings

Претходно, Outlook.com и Hotmail (кој стана дел од Outlook во 2013 година) понуди Exchange ActiveSync пристап. Еве ги поставките за пристап до дојдовни пораки и онлајн папки во програма за е-пошта со помош на Exchange:

Совети и повеќе информации

Поврзувањето со сервер на Exchange со информациите од горе е можно се додека клиентот за е-пошта поддржува Exchange. Некои примери вклучуваат Microsoft Outlook за Windows и Mac, Outlook за iOS и Android и трети апликации за е-пошта, како iOS Mail и eM Client.

Како алтернатива на Outlook.com размена на пристап, исто така можете да поставите програма за е-пошта за да даунлоадирате пошта од Outlook.com преку IMAP или со користење на POP протоколи. IMAP и POP се помалку погодни, и се ограничени само на е-пошта пристап.

За да пратите пошта преку програмата за е-пошта, треба да ги користите SMTP поставките, бидејќи POP и IMAP покриваат само преземање на пораки.