Како да го исклучите филтерот SmartScreen / Phishing во Internet Explorer

Чекори за исклучување на филтерот SmartScreen или Фишинг во IE 7-11

Филтерот SmartScreen во Internet Explorer (наречен Фишинг филтер во IE7) е функција дизајнирана да ви помогне да ве предупредат ако некои веб-страници се чини дека ги крадат вашите лични податоци.

Придобивките од алатката што помагаат да се спречи фишинг на вашите лични информации се чини очигледни, но не секогаш секогаш овие функции се корисни или многу точни.

Во одредени ситуации, SmartScreen филтерот или Фишинг филтерот во Internet Explorer може дури да предизвикаат проблеми, па оневозможувањето на функцијата може да биде вреден чекор за решавање проблеми.

Прошетајте низ едноставниот процес подолу за да го исклучите филтерот SmartScreen во Internet Explorer 8, 9, 10 и 11 или Фишинг филтер во IE7.

Потребно време: Оневозможувањето на филтрирање на фишинг во Internet Explorer е лесно и обично трае помалку од 5 минути

Забелешка: Погледнете каква верзија на Internet Explorer имам? ако не сте сигурни кои чекори треба да ги следите заедно со.

Оневозможете го филтерот SmartScreen во Internet Explorer 11, 10, 9 и 8

  1. Отворете го Internet Explorer.
  2. Од лентата со мени на Internet Explorer, одберете Tools , потоа (во зависност од тоа како вашиот компјутер е поставен) или Филтер на Smart Defender SmartScreen или SmartScreen филтер и, конечно, Исклучете SmartScreen Windows Defender ... или Исклучете SmartScreen Filter ... опција .
    1. Забелешка: Притиснете Alt ако не го гледате менито Tools на врвот на Internet Explorer.
  3. Во новиот прозорец што се отвора, се вика Мајкрософт Виндоус Defender SmartScreen или Microsoft SmartScreen филтер , осигурајте се дека е избрано Исклучување на Windows Defender SmartScreen или Исклучи ја SmartScreen филтерот .
  4. Кликнете или допрете ОК за да ги зачувате промените.
  5. Ако сте го решиле проблемот, повторете ги сите чекори што го предизвикале вашиот проблем за да видите дали исклучувањето на филтерот SmartScreen во Internet Explorer го коригира.

Оневозможете го филтерот за фишинг во Internet Explorer 7

  1. Отворете го Internet Explorer.
  2. Од командната линија на Internet Explorer, изберете Алатки , Филтер за фишинг и конечно Филтер поставки .
    1. Совет: Она што се отвора овде е табулаторот Advanced во аплетот на контролен панел Internet Options . Еден брз начин да се стигне до екранот за Интернет опции без да помине низ самиот Internet Explorer, е да се користи командата inetcpl.cpl во Command Prompt или Run дијалог-кутија.
  3. Во прозорецот Internet Options што се појавува, лоцирајте ја областа за големи поставувања и скролувајте до крај долу за да ги лоцирате опциите за Фишинг за филтрирање .
  4. Под филтер за фишинг , изберете опција за избор на Филтер за Фишинг филтер .
  5. Кликнете или допрете OK во прозорецот Internet Options .
  6. Затворете го Internet Explorer.

Повеќе Во Филтерските Фишинг за Internet Explorer

Филтер за фишинг во Internet Explorer 7 само проверува линкови за кои веќе се знае дека се сомнителни.

Меѓутоа, со SmartScreen филтерот во поновите верзии на Internet Explorer, секое преземање и веб-страница се проверуваат со постојано растечка листа на фишинг и малициозни сајтови. Ако филтерот пронајде нешто сомнително, тој ве поттикнува да излезете од страницата или да продолжите до небезбедна веб-страница.

Преземања од пријавени штетни веб-страници исто така се блокирани кога е вклучен филтерот SmartScreen, така што можете да преземате само оние датотеки со исклучување на SmartScreen филтерот. Преземањата што се прифаќаат преку филтерот се оние што се преземени од многу корисници и затоа се сметаат за безбедни, како и датотеки кои сеуште не се експлицитно обележани како опасни.

Можете да проверите одредена веб-страница за која се сомневате дека е опасна, преку истото мени како погоре; само изберете опцијата Провери го овој веб-сајт од тоа мени. Тоа може да се направи и во Internet Explorer 7, исто така преку алатки> Фишинг филтер> Провери ја оваа веб-страница .