Еве ги поставките на Outlook.com SMTP што треба да ги испратите е-поштата

Подесувања за е-пошта потребни за испраќање на пошта преку Outlook.com адреса

Поставките на Outlook.com SMTP серверот се неопходни за да знаете дали треба да поставите сметка на Outlook.com од клиентот за е-пошта. Тие ги обезбедуваат инструкциите за програмата да разберат како да испратат пошта на Outlook.com сметката.

Подолу е сето она што ви е потребно за поставување на SMTP серверот за Outlook.com е-мејл адреса. Тие работат исто, без разлика каде праќате пошта, било да е тоа од десктоп, телефон, таблет итн.

Забелешка: Ако користите Outlook.com од веб-страницата, не треба да ги знаете овие поставувања, бидејќи веб-страницата веќе разбира како да испраќате пошта.

Outlook.com поставувања на SMTP сервер

Што значи преземањето на пошта од Outlook.com?

Горенаведените прилагодувања се корисни само за испраќање пошта од адресата Outlook.com. Исто така треба да бидете во можност да ја преземете поштата во вашиот клиент за е-пошта, како на вашиот телефон или компјутер.

За преземање и зачувување на дојдовните пораки од Outlook.com сметка потребен е POP 3 или IMAP .

POP3 работи исто како и поштата - ја испорачува вашата пошта и не чува копија на серверот. IMAP ви овозможува да чувате копија од вашата е-пошта на серверот за е-пошта, што е корисно ако треба да ја синхронизирате целата е-пошта помеѓу повеќе уреди, како што се вашиот телефон, компјутер и веб-страницата на Outlook.com.

Погледнете ги нашите Outlook.com ПОП сервер поставки и страниците на Outlook.com IMAP серверот за тие информации.

Повеќе информации за Outlook.com e-mail сметки

Outlook.com е наследник на Hotmail.com. Ако треба да се најавите на вашата Hotmail сметка, користете ја веб-страницата на Outlook.live.com. За да пратите пошта преку вашата сметка на Hotmail од клиент за е-пошта, користете го smtp.live.com SMTP-серверот .

Ако барате поставки на Outlook.com SMTP серверот бидејќи не можете да пристапите до вашата сметка на Outlook Mail или пораките да не се испраќаат правилно, прво проверете дали Outlook.com е долу. Ова можете да го направите со проверка на страницата за статус на услугата Office 365 .

Треба помош за поставување на нова Outlook.com адреса? Прочитајте го нашиот водич за креирање на нова сметка на Outlook.com по е-пошта .