Поставувања за Windows Live Hotmail SMTP

Која SMTP поставување да користи за испраќање на пошта со Hotmail адреса

Е-мејл адресите на Windows Live Hotmail можат да испраќаат е-пошта само преку е -пошта клиент, ако се користат точните поставувања на SMTP серверот. SMTP серверите се неопходни за секоја услуга за е-пошта, така што програмата преку која се испраќаат пораките, знае како да ги испраќаат пораките.

Совет: поставките за SMTP за вашата Hotmail сметка се релевантни само за испраќање пораки. За да примате пошта од вашата сметка преку клиентот за е-пошта, осигурете се дека ги користите правилните поставки за Windows Live Hotmail POP3 .

Поставувања за

Ова се почетните SMTP сервер поставки за испраќање на пошта користејќи Windows Live Hotmail од било која програма за е-пошта, мобилен уред или друга услуга за е-пошта:

Совет: Исто така, можете да ги користите поставките на Outlook.com SMTP серверот за вашата сметка на Hotmail бидејќи, како што можете да прочитате подолу, двете услуги сега се исти.

Windows Live Hotmail е сега Outlook

Windows Live Hotmail беше бесплатна веб-базирана e-mail услуга на Мајкрософт, дизајнирана за пристап до интернет, од која било машина на интернет. Првпат беше искористена од неколку илјади бета тестери во 2005 година, а потоа и милиони повеќе до крајот на 2006 година

Сепак, брендот Windows Live беше прекинат во 2012 година кога Microsoft го претстави Outlook Mail , во суштина ребрендирајќи го Windows Live Hotmail со ажуриран кориснички интерфејс и подобрени функции. Е-мејл адресите може да останат како @ hotmail.com, но веќе нема повеќе страница посветена само на Hotmail адресите.

Затоа, Outlook Mail сега е официјално име на услугата за е-пошта на Мајкрософт, порано позната како Hotmail и Windows Live Hotmail.