Како да направите системско ажурирање на вашиот Nintendo 3DS

Повремено, од вас ќе биде побарано да извршите системско ажурирање за вашиот Nintendo 3DS. Овие надградби на системот додаваат нови функции на вашиот хардвер, поправаат грешки и вршат други видови на одржување.

Nintendo обично им овозможува на сопствениците на Nintendo 3DS да знаат кога системското ажурирање е подготвено за преземање, но за да го проверите и извршите ажурирањето рачно, можете да ги следите овие чекори.

Ниво на тешкотија: Лесно

Потребно време: 5 минути

Еве како:

  1. Вклучете го вашиот Nintendo 3DS.
  2. Пристапете до менито "Системски поставки" со допирање на иконата за клуч на долниот екран.
  3. Допрете "Други подесувања".
  4. Кликнете на стрелката на десната страна од долниот екран додека не стигнете на страница 4.
  5. Допрете "Системско ажурирање."
  6. Ќе ви биде побарано дали сакате да се поврзете на интернет и да извршите системско ажурирање. Допрете "ОК". (Не заборавајте, потребна ви е безжична интернет-врска !)
  7. Прочитајте ги Условите за користење и допрете "Прифаќам".
  8. Допрете "OK" за да започнете со ажурирањето. Nintendo препорачува да го приклучите вашиот Nintendo 3DS во адаптерот за наизменична струја за да не ја изгубите моќта во средината на ажурирањето.

Совети:

  1. Потребна ви е Wi-Fi конекција за да извршите системско ажурирање на Nintendo 3DS.
  2. На ажурирањето може да потрае неколку минути за да се преземе. Ако мислите дека ажурирањето е замрзнато или на друг начин "виси", исклучете го Nintendo 3DS и обидете се повторно со ажурирањето.
  3. Ако сте го купиле вашиот Nintendo 3DS пред 6 јуни, ќе треба да извршите системско ажурирање за да добиете пристап до Nintendo 3DS eShop, како и интернет прелистувачот на преносни компјутери и Nintendo DSi до Nintendo 3DS трансфер на содржини .

Што ви треба: