Најчесто поставувани прашања за Nintendo 2DS - Сè што треба да знаете

Nintendo 2DS е специјализирана Nintendo 3DS која нема способност 3DS да проектира слики во очила без 3D (па оттука и збунувачкиот "2DS" монохер). Постојат и други значајни разлики помеѓу 2DS и 3DS моделите, вклучувајќи го и недостатокот на шарки на 2DS и еден звучник наместо стерео звук. За подетални информации:

Зошто Nintendo разви 2DS?

На Nintendo 2DS беше дизајниран со деца во умот. Нејзината неспособност да проектира 3D слики го прави добра опција за родителите кои не се сигурни за долгорочните ефекти што 3D може да ги има врз видот на младите деца . Исто така, ниската цена на 2DS го прави многу привлечен куп за родителите кои не можат или нема да трошат повеќе пари на редовните Nintendo 3DS или на Nintendo 3DS XL .

Дали Nintendo 2DS игра Nintendo 3DS игри?

Nintendo 2DS ја игра целата Nintendo 3DS библиотека, вклучувајќи ги и сите 3DS игри. Нема да има сопствена библиотека на ексклузивни игри. Исто така може да се вклучи преку интернет преку Wi-Fi и да пристапи до дигитални игри продадени преку Nintendo 3DS eShop .

Дали Nintendo 2DS игра Nintendo DS игри?

Да. Nintendo 2DS е наназад компатибилен со библиотеката на Nintendo DS .

Дали Нинтендо се уште прави Nintendo 3DS и 3DS XL?

Апсолутно. Nintendo 2DS е едноставно алтернативен модел на Nintendo 3DS кој е оптимизиран за помладите играчи.

Како 2DS е исто како и 3DS?


2DS може:

Како е Nintendo 2DS различен од Nintendo 3DS?

На Nintendo 2DS:

Колку се големи екраните на 2DS?

Nintendo 2DS всушност има еден екран кој е поделен на два сегменти (еден помал, еден поголем) со пластични бариери. Големините на двата сегменти се споредливи со оригиналниот Nintendo 3DS: 3,53 инчи (горен екран, дијагонално) и 3,02 инчи (долен екран, дијагонално).

За споредба, екраните на Nintendo 3DS XL измерат 4,88 инчи (екран на врвот, дијагонално) и 4,18 инчи (долниот екран, дијагонално).

Како да го ставам Nintendo 2DS во режим на мирување?

Nintendo 2DS има "слајдер за спиење" што можете да го користите за да го ставите во режим на мирување. Традиционалните средства за правење на системот одат на спиење - затворање тоа - очигледно нема да работи, бидејќи на 2DS нема дизајн на "Мида".

Кој е 2DS батеријата како?

Наводно, батеријата на Nintendo 2DS е на исто ниво како и батеријата на 3DS XL, така што треба да можете да добиете 3,5 до 6,5 часа. Исклучувањето на Wi-Fi и / или зачувувањето на осветленоста на екранот на пониско ниво треба да помогне да се задржи чување на батеријата подолго време.

Изгледа како таблета

Навистина тоа го прави! Ова е речиси сигурно свесен избор на дизајн од Нинтендо. Nintendo 2DS е наменета да привлече деца особено, а децата помлади од една година се учат како да користат таблети. Големината, обликот и тежината на Nintendo 2DS треба да се чувствуваат познати и удобни дури и за многу мало дете.

Нема ли екран да се изгребат без дизајнот на "Мида"?

Без сомнение Nintendo 2DS е предмет на повеќе абење, бидејќи не може да се затвори, но тоа не е толку лошо колку што мислите. Една работа е што можете да нарачате убав, мек торбичка за носење која го задржува екранот да се удира додека се носи во торба. За друго нешто, Nintendo производи се познати по тоа што се тврди. Ниту Game Boy, Game Boy Boy , ниту оригиналниот модел на Game Boy Advance имаше дизајн на "Мида", но сите тројца генерално се зацврстија против злоупотребата на времето.

Ќе видиме сопствени Nintendo 2DS дизајни?

Тоа би било убаво. Сепак, бидејќи на 2DS нема прегратка за мида која обично служи како платно на 3DS (и ДС), тоа не е многу веројатно. Можеме да видиме некои специјални изданија дизајни гравирани на задниот дел на системот, иако, - кој знае?

Кои бои се достапни во Nintendo 2DS?

Почнувајќи од октомври 2013 година, северноамериканскиот Nintendo 2DS е достапен во црно-црвени / црно-сини шеми на бои. Европа, исто така, има црвено-бела шема на бои на 2DS која наликува на првата домашна конзола на Нинтендо, Famicom (АКА, забавниот систем на Нинтендо). Сеуште не е јасно дали повеќе бои се на пат.

Може ли Nintendo 2DS да игра игри Boy Advance (GBA) игри?

На Nintendo 2DS нема Game Boy Advance слот за кертриџ . Сепак, тоа ќе биде во можност да ги игра Game Boy Advance наслови, кои се преземени од Nintendo 3DS eShop (секогаш кога Nintendo се приближува кон правење на GBA игри слободно достапни на својот дигитален пазар).

Колку чини Nintendo 2DS?

Во времето кога беше напишана оваа статија, Nintendo 2DS беше 129,99 долари, што беше 50 долари поевтино од Nintendo 3DS (169,99 долари) и 70 долари поевтино од Nintendo 3DS XL (199,99 долари).

Треба ли да купам Nintendo 2DS?

Ах, Големото прашање. Ако ви се допаѓа идејата за купување на дисконтен Nintendo 3DS систем за вашето дете, особено ако сте загрижени дека тој или таа може да ги скршат шарките на системот, Nintendo 2DS е одличен куп.

На Nintendo 2DS е исто така вредно купување ако не сакате да платите премија за 3D-проекција на Nintendo 3DS хардвер. Значи, ако сте родител кој не сака неговото или нејзиното дете воопшто да му се потсмева со 3D, или ако сте само возрасен кој не е во можност да гледа 3D слики без да има физички проблеми, 2DS ви овозможува да се занесете во прекрасната 3DS библиотека за одлична цена.

Дали сте размислувале за купување на Nintendo Switch наместо? Ако го направите, прочитајте како да ги решите заедничките проблеми со Nintendo Switch .