Што е Xbox Live Сребрена?

Xbox Live Silver се претвори во слободен Xbox Live во 2010 година

Xbox Live Сребрената стана бесплатна верзија на Xbox Live Gold услугата во 2010 година. Оваа бесплатна верзија на Xbox Live сервисот вклучува групи, специјални понуди и пристап до Netflix, ESPN и HBO Go, функции што некогаш беа достапни само за гејмерите со платени Xbox Live Gold членство.

Главните разлики помеѓу нивото на злато и бесплатни Сребрени услуги се дека не можете да играте онлајн мултиплеер игри со Xbox Live Silver, ќе пропуштите продажба само за членови, а вие не добивате бесплатни игри секој месец. Сеуште можете да ја преземете содржината од Xbox Games Store и Xbox Marketplace и да ја задржите листата на пријатели за да можете да разговарате и да го споделите вашиот гејмерски профил и достигнувања.

Мајкрософт повеќе не го користи ознаката "сребро". Бесплатната услуга се нарекува Xbox Live, додека услугата за претплата е Xbox Live Gold.

Xbox Live и видео апликации

Во минатото, корисниците на Xbox Live Silver не можеа да користат апликации како што се YouTube, Netflix, Hulu, WWE Network или многу други работи. Тоа се промени во 2014 година, а сега можете да ги користите сите овие видео апликации и повеќе без потреба од Xbox Live Gold претплата. Сеуште треба да платите такви такви услуги кои можат да наплатат, како на пример претплата на Netflix, на пример.

Главната работа бесплатни членови на Xbox Live не можат да направат е да играат онлајн мултиплеер игри со пријателите. Прилично сè друго на Xbox 360 и Xbox One сега е достапно за секого.

Важно е да се напомене дека вашиот Xbox Live профил и претплата работи на двете Xbox 360 и Xbox One. Тоа е истата сметка на двете платформи. Ако платите за Xbox Live Gold, тоа важи и за двата система.

Зошто треба да размислите за злато

Додека слободната верзија на Xbox Live има многу да понуди, особено сега кога Gold не е потребен за апликации како Netflix , имајќи Xbox Live Gold сè уште вреди, дури и ако не морате многу да ги играте онлајн мултиплеер игрите. Обично продажбата и попустите се достапни само за членовите на "Златна", а повремено и демјуа и прегледи за игри се исто така за претплатниците на "Златна".

Една од главните бесплатни Xbox Live бесплатни корисници пропуштаат е програмата Игри со злато која им дава на членовите на Xbox Live Gold бесплатни Xbox 360 и Xbox One игри секој месец. Секој месец најмалку два Xbox 360 и две Xbox One игри се достапни бесплатно. Во минатото, изборот вклучуваше "Tomb Raider 2013", "Crysis 3", "Metal Gear Solid V: Ground Nuts", "The Deer God", "#IDARB", "Assassin's Creed IV: Black Flag" и многу повеќе. Во оваа смисла, Games With Gold функција практично плаќа за целата претплата на Xbox Live Gold.