Дознај повеќе за ажурирање на Microsoft Office Word

Без оглед на верзијата на Microsoft Office Suite која е инсталирана на вашиот компјутер, важно е да го задржите вашиот апарат до датум. Мајкрософт често издава ажурирања кои ја подобруваат функционалноста, перформансите, стабилноста и безбедноста на сите нивни канцелариски алатки, вклучувајќи го и MS Word. Денес сакам да ве научам како да го задржите вашиот Microsoft Office Suite до денот. Јас ќе ви дадам две опции кои можете да ги користите за да проверите и инсталирате бесплатни ажурирања.

Проверете во рамките на Word 2003 и 2007 година

Оваа опција работи само за Office 2003 и 2007 и ќе бара инсталирање на Internet Explorer. Ако немате Internet Explorer, ќе треба да го преземете од веб-страницата на Мајкрософт.

  1. Изберете "Опции за зборови"
  2. Отворете го делот "ресурси"
  3. Кликнете "Провери за ажурирања"
  4. MS Word ќе отвори нов прозорец на Internet Explorer. Во овој прозорец ќе видите листа на достапни достапни ажурирања.
  5. Ако користите Firefox или друг прелистувач, кликнете на линкот "Центар за преземање на Microsoft" за да видите листа со популарни преземања. Можете да пребарувате за надградби и надградби на Word за други производи на Microsoft Office Suite.

Тоа е да се запамети дека нема да има нови надградби по одредена точка, бидејќи "Мајкрософт" повеќе не нуди поддршка за овие производи.

Користете алатката за ажурирање на Windows на Microsoft

Можете да проверите за ажурирања за вашиот Microsoft Office Suite 2003, 2007, 2010 и 2013 со помош на Microsoft Windows Update Tool. Без оглед која верзија на Windows го користите, можете да ја стартувате алатката за ажурирање на Windows следејќи го истиот основен процес.

  1. Притиснете го копчето "Start"
  2. Кликнете на "Сите програми> Windows Update" (Windows Vista и 7)
  3. Кликнете на "Settings> Update и Recovery" (Windows 8, 8.1, 10)

Откако ќе го направите тоа, Windows автоматски ќе контактира со серверите на Microsoft Update и проверува дали тие се какви било надградби за вашиот компјутер и за вашиот Office Suite.

Овозможи автоматско ажурирање

Еден од најдобрите начини за задржување на вашиот Microsoft Office Suite е да овозможи автоматско ажурирање. Ова значи дека Windows Update ќе проверува за ажурирања во чести интервали и автоматски ќе ги инсталира додека станат достапни. Ве молиме кликнете на линковите подолу за да дознаете како да ја овозможите функцијата за автоматско ажурирање за која било верзија на Windows.

  1. Уредете ги поставките за ажурирање на Windows XP
  2. Уредете ги поставките за ажурирање на Windows Vista
  3. Уредете ги поставките за ажурирање на Windows 7
  4. Уредете ги поставките за ажурирање на Windows 8 и 8.1