Променете го стандардниот фонт во Windows Live Mail или Outlook Express

Вие не мора да го користите почетниот фонт на лицето и бојата на е-поштата

Во 2005 година, услугата за е-пошта за Outlook Express беше преименувана во Windows Mail за Windows Vista. Потоа, Windows Mail подоцна беше заменет со Windows Live Mail во 2007 година.

Во 2014 година, Microsoft го прекина Windows Live Mail 2012, што беше конечната верзија на е-поштата клиент. Имаше ограничена поддршка со сметките на Hotmail, додека таа услуга не стана Outlook.com. Повеќе не е достапно за преземање, но некои корисници сè уште можат да користат Windows Live Mail со Gmail и други не-Microsoft e-mail сметки.

Променете го стандардниот фонт во Outlook Express, Windows Mail или Windows Live Mail

Стандардно, Windows Live Mail, Windows Mail и Outlook Express го користат Arial како фонт за пораки и одговори. Сепак, давателите на е-пошта ви дозволуваат да го прилагодите стандардното лице и бојата на фонтот што се користи за пораки и одговори.

За трајно да го поставите стандардното лице и бојата на фонтот за нови пораки во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express:

Дали фонтот изгледа неприродно мал?

Ако го промените вашиот стандарден фонт на поголем тип, но едвај може да видите што пишувате, тоа може да е вина на поставките за читање фонт. Проверете во главниот прозорец на Windows Mail или Outlook Express под Поглед | Големина на текст и прилагодете ако е потребно.

Стандардната станица ја заменува стандардниот фонт

За да бидете сигурни дека Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express го користите фонтот што го наведовте, не дефинирајте стандардна канцелариска опрема . Прилагодувањата на фонтот за канцелариски материјал се користат без разлика што ќе го наведете под поставките за фонт.