Научете како да преземате Outlook Express бесплатно со овие чекори

Microsoft го замени Outlook Express 6 со Windows Mail

Outlook Express на Мајкрософт е прекинат производ кој беше вклучен со Internet Explorer 3 до 6. Последната верзија, Outlook Express 6, испорачана со Windows XP. Бета верзија на Outlook Express 7 првично беше планирана за Windows 7, но беше заменета со Windows Mail.

Outlook Express не е ист со Microsoft Outlook.

Outlook Express Од Microsoft за Windows XP

Outlook Express беше бесплатна програма за е-пошта што се испраќаше со раните верзии на Windows. Вие повеќе не можете да преземате Outlook Express од веб-локацијата на Microsoft. Сепак, таа е достапна за преземање од Softpedia, иако работи само на Windows XP. Стариот софтвер што може да предизвика проблеми на вашиот компјутер.

Outlook Express за Windows Vista, 7, 8 и 10

Мајкрософт не развивал Outlook Express за Windows верзии подоцна од Windows XP. Windows Mail и Windows Live Mail - бесплатно симнување - заменете ги на овие оперативни системи.

За Outlook Express искуството, можете да ги испробате овие замени:

Добијте најмногу од вашите бесплатни Outlook Express преземање

Outlook Express има некои забавни функции кои другите поштенски клиенти немаат, вклучувајќи стационарно и HTML уредување. Сепак, недостатокот на филтри за спам и проблеми со безбедноста во раните верзии беа проблеми. За да го користите вашиот Outlook Express до максимумот, бидете сигурни дека знаете што може и не може да го стори .

Како да го поставите Outlook Express како ваш стандарден Email клиент

Ако имате стара копија од Outlook Express или можете да ја преземете, можете да ја поставите како стандардна програма за е-пошта на Windows иако таа е прекината. Методот се разликува во зависност од верзијата на Windows што ја извршувате.