Како да креирате систем за поправка на Windows 7 систем

Креирање на диск за поправка на системот сега може да ви заштеди време и пари подоцна

Систем за поправка на Windows 7 систем ви дава пристап до опциите за наплата на системот Windows 7, моќен сет на Microsoft создаде дијагностички и поправка алатки.

Првото нешто што треба да го направи нов корисник на Windows 7 е да создаде систем за поправка на системот. Со систем за поправка на системот, ќе имате пристап до дијагностички алатки за Windows 7 како Поправка на подигнување, обновување на системот, обновување на сликата на системот, Windows дијагностика за меморија и командната линија .

Важно: Ќе ви треба оптички уред кој поддржува снимање на дискови (многу чести) за да креирате Windows 7 System Repair Disc. За жал, флеш диск не е поддржан бутабилен медиум во овој случај.

Совет: Следниот процес подеднакво добро функционира за да креираш Windows 10 и Windows 8 System Repair Disc, но постои алтернативен процес кој веројатно е подобра опција. Погледнете како да креирате Windows 10 или Windows 8 Recovery Drive за детали.

Следете ги овие чекори за да креирате Windows 7 System Repair Disc:

Потребно време: Креирање на систем за поправање на системот во Windows 7 е многу лесно и треба да трае околу 5 минути.

Како да креирате систем за поправка на Windows 7 систем

  1. Кликнете на Start -> All Programs -> Maintenance .
    1. Совет: Алтернатива е да се изврши recdisc од полето Изврши или прозорецот за командната линија. Ако го направите тоа, можете директно да прескокнете на Чекор 3 подолу.
  2. Кликнете на кратенката " Креирај систем за поправање на дискот" .
  3. Изберете го уредот со оптички диск од опаѓачкото мени Drive:
  4. Вметнете празен диск во оптичкиот уред.
    1. Забелешка: Празна ЦД треба да биде доволно голема за систем за поправка на системот. Јас создадов Windows 7 System Repair Disc на нова Windows 7 32-битна инсталација и тоа беше само 145 MB. Ако имате само празно DVD или BD, тоа е во ред, се разбира.
  5. Кликнете на копчето Креирај диск .
    1. Windows 7 сега ќе го создаде System Repair Disc на празниот диск што го вметнувате во претходниот чекор. Нема потреба од посебен софтвер за снимање на дискови.
  6. Откако ќе се заврши создавањето на System Repair Disc, Windows 7 прикажува дијалог-кутија што можете да ја затворите со кликнување на копчето Затвори .
  7. Кликнете на копчето ОК повторно на оригиналот. Креирајте прозорец за поправка на системот кој сега се појавува на екранот.
  1. Обележете го дискот како "Windows 7 System Repair Disc" и чувајте го на сигурно место.
    1. Сега можете да го подигнете од овој диск за да пристапите до System Recovery Options, во собата на алатки за обновување на системот достапни за Windows 7 оперативниот систем .
    2. Совет: Како и кај инсталациониот диск за Windows 7, ќе треба да гледате за да притиснете било кое копче да се подигне од CD или DVD ... порака на екранот, веднаш откако компјутерот ќе се вклучи или се рестартира со вметната System Repair Disc .

Совети & amp; Повеќе информации

  1. Имате проблеми со создавање на систем за поправка на Windows 7 систем? Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе.