Дијагностичка меморија за Windows

Целосен преглед на дијагностиката за Windows меморија, алатка за тестирање на слободна RAM меморија

Windows Memory Diagnostic (WMD) е одлична програма за тестирање на слободна меморија . Windows Memory Diagnostic е сеопфатен мемориски тест, но исто така е многу лесен за употреба.

BIOS-от на вашиот компјутер ќе ја тестира вашата меморија за време на POST, но тоа е исклучително основен тест. За да се утврди дали вашата RAM меморија не работи правилно, мора да извршите детален тест за меморија од програма како Windows Memory Diagnostic.

Ви препорачувам прво да ја тестирате вашата меморија со Memtest86, но секогаш треба да тестирате втор пат со друга алатка за тестирање на меморијата само за да бидете сигурни. Windows Memory Diagnostic треба да биде таа втора алатка.

Забелешка: Оружјето за масовно уништување било достапно директно од "Мајкрософт", но веќе не е. Линкот подолу е да Softpedia, која, исто така, е домаќин на преземањето.

Преземи дијагностика на меморија за Windows
[ Softpedia.com | Совети за преземање ]

Windows меморија Дијагностички професионалци & amp; Конс

Иако не е најдобрата алатка за тестирање на ОЗМЕ таму, тоа е одлична втора опција:

Добрите

Конс

Повеќе за дијагностиката на меморијата на Windows

Моите мисли на Windows меморија Дијагностички

Windows Memory Diagnostic е една од подобрите програми за тестирање на слободна меморија. Го користав со години како второ мислење кога Memtest86 најде неуспех во меморијата.

Важно: Не ви треба инсталиран Windows, ниту пак треба да поседувате копија за да користите WMD. Мајкрософт ја разви програмата, тоа е сè.

За да започнете, посетете ја страницата за преземање на Microsoft Diagnostic Memory на Softpedia.com. За жал, "Мајкрософт" веќе не е домаќин на оваа програма.

Откако таму, кликнете на копчето START DOWNLOAD налево. Изберете најдоброто преземање од екранот што се појавува веднаш за да ја преземете датотеката mtinst.exe . Може да има две врски за преземање овде, но или треба да работат.

Откако ќе се преземе, извршете ја програмата. Прозорецот за поставување дијагностички меморија за Windows треба да се појави. Кликнете на копчето Зачувај ЦД-Слика на дискот ... и зачувајте ја ISO-сликата на windiag.iso на вашата работна површина. Можете да го затворите прозорецот за поставување на дијагностика на Windows .

Сега треба да ја запалите ISO датотеката на CD. Не сум бил во можност да го направам WMD правилно изгорени на USB уред, како флеш диск , така што ќе треба да користите диск.

Горењето на ISO-датотеката е различно од согорување на други видови датотеки. Ако ви треба помош, видете Како да ја запалите ISO датотеката со слика на CD .

Откако ќе ја напишете ISO сликата на ЦД-то, стартувајте го ЦД со повторно стартување на вашиот компјутер со дискот во оптичкиот уред . Windows Memory Diagnostic ќе почне веднаш и ќе почне тестирање на вашата RAM меморија.

Забелешка: Ако оружјето за масовно уништување не започне (на пример, вашиот оперативен систем се вчитува како нормално или ќе видите порака за грешка), тогаш видете ги инструкциите и советите во Како да го подигнете ЦД или ДВД .

Windows Memory Diagnostic ќе продолжи да прави бесконечен број поминува додека не го запрете. Еден премин без грешка е обично доволно добар. Кога ќе го видите Почеток # 2 (во колоната за премин ), тогаш тестот е завршен.

Доколку WMD најде грешка, заменете ја RAM меморијата . Дури и ако не сте се соочуваат со никакви проблеми во моментов, најверојатно ќе во блиска иднина. Зачувај себе фрустрација подоцна и заменете ја вашата RAM меморија сега.

Забелешка: Windows Memory Diagnostic е вклучен како дел од опциите за наплата на системот во Windows 7 и Windows Vista.

Преземи дијагностика на меморија за Windows
[ Softpedia.com | Совети за преземање ]