Вметнете Слики и приложете датотеки во Microsoft OneNote

Додајте текст, презентација, табеларни пресметки, аудио и видео на вашите белешки

OneNote е алатка за собирање белешки и сродни елементи. Еве како да вметнете слики и цела група други типови на датотеки во вашите OneNote преносни компјутери. Ова е, всушност, една од најдобрите карактеристики на програмата за дигитални белешки. Со одржување различни типови на датотеки заедно во рамките на белешка или тетратка, имате компактен, но сепак пристапен начин да направите истражувања на проекти, на пример.

Тука сум

  1. Отворете го Microsoft OneNote на вашиот десктоп или мобилен уред или во вашиот прелистувач. Погледнете ги советите подолу за повеќе информации за тоа како да го направите тоа.
  2. За да вметнете слика, одберете Insert - Picture, Online Pictures, Clip Art, Scanned Image и друго.
  3. Можете исто така да вметнете датотеки од процесор на текст, табеларна пресметка или презентација. Вметнатите датотеки се појавуваат како икони за кликање. Изберете Вметни - Прилог на датотека - Изберете ги вашите датотеки - Вметни.

Совети

Сепак, треба да се постават со Microsoft OneNote? Оваа апликација е често вклучена во вашиот пакет на Microsoft Office или можеби ќе треба да ја купите и да ја преземете одделно за десктопот.

Најдете мобилни апликации тука: бесплатни преземања на Microsoft OneNote или посетете го вашиот мобилен оперативен систем на пазарот. Алтернативно, можете исто така да ја користите верзијата OneNote Online од вашиот прелистувач со посета на www.OneNote.com.

За да внесете скриншот што сте го снимиле и зачувате, одберете Вметни - Екран клип - Влечете за да ја дефинирате областа за снимање - Зачувајте датотека. Од таму, треба да бидете во можност да ја смените големината на сликата, да ја слоите ако е потребно, и да додадете правилно преслекување на текстот за да бидете сигурни дека тој игра добро со текст во вашата белешка.

Можете исто така да вметнете видео, аудио и многу други типови на датотеки. Можете да пробате различни датотеки и документи за да видите што најдобро функционира. Друга алтернатива е едноставно да додадете линк до онлајн веб страници или дури и други документи. Ако го направите второто, само имајте на ум дека датотеките што ги поврзувате мора да се зачуваат на уредот со којшто го користите OneNote, за таа врска да работи правилно.