Водич за почетници за OpenOffice Impress

OpenOffice Impress е презентациска софтверска програма која е дел од пакет на програми понудени како бесплатно симнување од OpenOffice.org. OpenOffice Impress е одлична алатка за презентации во бизнис, училници и лична употреба.

Овој туториал е дизајниран за апсолутен почетник и ќе ве однесе низ сите основи за правење на вашата прва презентација.

01 од 12

Што е OpenOffice Impress?

Краток преглед на OpenOffice Impress, презентациска софтверска програма.

02 од 12

Да започнеме со OpenOffice Impress

© Wendy Russell

Ова упатство ќе ве запознае со отворањето на екранот, панелот за задачи, алатниците и различните начини за преглед на вашите презентации.

03 од 12

Слајд промоции во OpenOffice Impress

© Wendy Russell
Дознајте повеќе за различните распореди за вашите слајдови. Изберете од наслов и текстуални слајдови, слајдови на распоред на содржина и како да додадете нов слајд или да го смените изгледот на слајд во прозорецот со задачи.

04 од 12

Различни начини за преглед на слајдовите во OpenOffice Impress

© Wendy Russell

Погледнете ја својата отворена канцеларија Impress slide на различни начини. Изберете од нормален преглед, преглед на контури , белешки, предавање или слајд сортирање .

05 од 12

Боја на позадина за слајдови во OpenOffice Impress

© Wendy Russell
Додајте шарена позадина во презентацијата на Open Office Impress. Цврстите бои или градиенти се само две од изборите кои можете да ги изберете.

06 од 12

Промени ги боите и стиловите на фонтот во OpenOffice Impress

© Wendy Russell
Дознајте како да ги менувате боите, стилите и ефектите на фонтот за да ја направите вашата презентација ефикасна и лесно читлива.

07 од 12

Примени шаблони за дизајн на слајдови во OpenOffice Impress

© Wendy Russell

Применувај дефиниција за слајд дизајн вклучен во OpenOffice Impress за да ја координира вашата презентација.

08 од 12

Додај слики во OpenOffice Impress презентации

© Wendy Russell
Се скрши досадата на сите слајдови на текст со додавање фотографии и други графички слики во OpenOffice Impress презентации.

09 од 12

Измени ги мапите на слајдови во OpenOffice Impress

© Wendy Russell
За ова упатство ќе додадеме, преместите, смениме големината и избришеме објекти од стандарден распоред на слајдови што можете да ги изберете од окното со задачи, во OpenOffice Impress.

10 од 12

Додај, избриши или премести слајдови во OpenOffice Impress

© Wendy Russell
Во последното упатство за модифицирање на слајдовите во OpenOffice Impress, работевме со објектите на поединечните слајдови. За ова упатство, ќе го додадеме, избришеме или смениме редоследот на завршените слајдови во презентацијата.

11 од 12

Слајд транзиции во OpenOffice Impress

© Wendy Russell

Додајте го движењето на вашата презентација со користење на слајд транзиции како еден слајд промени во следната. Повеќе "

12 од 12

Додади анимации на омилените слајдови на ОпенОфис

© Wendy Russell
Анимации се движењата додадени на објектите на слајдовите. Самите слајдови се анимирани со употреба на транзиции . Овој чекор-по-чекор упатство ќе ве однесе низ чекорите за да додадете анимации и да ги прилагодите на вашата презентација. Следна - Презентација Совети - Како да се направи Победничка презентација Повеќе »