Ја заборавив мојата лозинка за Windows Vista! Што можам да направам?

Еве некои начини да се вратите назад ако ја заборавите лозинката за Windows Vista

Ја заборавивте лозинката за Windows Vista ? Не се чувствувајте премногу лошо затоа што не сте сами. Ние треба да ги направиме нашите лозинки тешко да се погоди, но понекогаш ги правиме толку тешки што никој, дури ни нас, не може да ги запомни.

Постојат неколку начини да ја пронајдете заборавената лозинка на Виста:

Користете го вашиот Windows Vista лозинка за ресетирање на лозинки

Ако во одреден момент во минатото сте создале диск за ресетирање на лозинката за Windows Vista , сега е време да го користите! Ова е една од оние ситуации каде што се проактивни се исплаќа.

Вашиот диск за ресетирање на лозинката ќе продолжи да работи дури и ако сте ја смениле лозинката од Windows Vista откако ја креирале.

Земете образовани претпоставки на вашата лозинка за Windows Vista

Пред да го прескокнете овој навидум очигледен совет, навистина разгледајте некои од овие идеи. Ако не сте веќе, ставете некои сериозни напори за нагодување пред да преминете на покомплицирани начини на добивање на вашата лозинка назад.

Повеќето лозинки на Windows Vista, дури и премногу сложени, честопати се инспирирани од секојдневните работи во нашите животи.

Дали е можно вашата лозинка за влез во Виста да биде креирана користејќи:

Треба ли повеќе помош да се сеќавате на лозинката за Windows Vista? Погледнете како да се погоди вашата лозинка за некои други идеи.

Дали администраторот ја менува вашата лозинка

Ако го споделувате вашиот компјутер со некој друг, тоа лице може да има администраторски пристап до ниво, што значи дека тие ќе имаат можност да ја променат лозинката Виста за вас .

Ако сте единствениот корисник на компјутерот, овој совет очигледно нема да ви направи многу добро.

Користете го овој хак за да ја ресетирате лозинката за

Сега влеговме во сериозните работи. Не е невозможно, дури и за почетниците, само многу повеќе вклучени отколку погодување.

Ако сте пробале полесни идеи погоре и ништо не разработи, следете го мојот Како да го ресетирате упатството за лозинка за Windows Vista . Да, има неколку команди за извршување и можеби ќе треба да направите некои работи што никогаш не сте ги направиле претходно, но тоа е многу едноставно и речиси секогаш го прави трикот.

Пробие во Windows Vista со програма за наплата на лозинка

Ако нема начин да се сеќавате на вашата заборавена лозинка на Виста, немате дискета за ресетирање на лозинката, вие сте единствениот корисник на вашиот компјутер, а трикот за ресетирање не работи, тогаш е време да преминете на посветен обновување / ресетирање софтвер.

Програмите за обновување на лозинки за Windows се бесплатни софтверски алатки дизајнирани да ја ресетираат / избришат вашата лозинка или да ја повратат самата стара лозинка. Тие не се најлесните програми во светот што треба да ги користат, но ако можете да ги следите упатствата чекор-по-чекор, програмата за наплата на лозинки е скоро сигурна за да ве ослободи од оваа ситуација.

Сè уште не можете да ја пронајдете лозинката за Windows Vista?

Ако сеуште не можете да влезете во Windows Vista, дури и откако ќе ги пробате сите бесплатни програми за обновување на лозинката, ќе треба да направите "чиста инсталација" на Windows Vista. Ова е тип на наплата која ќе го избрише сè на вашиот компјутер.

Ова е драстичен и деструктивен чекор, но ако ја заборавивте лозинката Виста и не можете да добиете на кој било друг начин, чиста инсталација е загарантирана за да го вратите вашиот компјутер во полн работен ред.