Како да се постави и да се користи IPhone Врзување

Врзувањето ви овозможува да го користите вашиот iPhone или Wi-Fi + Мобилен iPad како безжичен модем за компјутер, кога тој не е во опсегот на Wi-Fi сигнал. Кога користите приврзаност за да поставите Лично Hotspot, насекаде каде што вашиот iPhone или iPad може да пристапите до мобилен сигнал, вашиот компјутер може да се појави и преку Интернет.

Пред да можете да поставите Лично жариште , контактирајте го вашиот мобилен оператор за да ја додадете оваа услуга во вашата сметка. Обично постои такса за услугата. Некои мобилни добавувачи не поддржуваат приврзаност, но AT & T, Verizon, Sprint, Cricket, US Cellular и T-Mobile, меѓу другите, го поддржуваат.

Можно е да ја поставите сметката за Лични Hotspot од iOS уредот. Одете во Поставки > Мобилен и допрете го Поставување на Личното HotPot . Во зависност од вашиот мобилен оператор, вие сте упатени да го повикате провајдерот или да одите на веб-страницата на провајдерот.

Ќе ви биде побарано да поставите лозинка за Wi-Fi на личното копче на вашиот iOS уред.

01 од 03

Вклучете го Личното копче

heshphoto / Getty Images

Ќе ви треба iPhone 3G или подоцна, трета генерација Wi-Fi + мобилен iPad или подоцна, или Wi-Fi + Мобилен iPad мини. На iPhone или iPad:

  1. Допрете Поставки.
  2. Изберете Мобилно .
  3. Допрете го Личното жариште и вклучете го.

Кога не го користите вашиот Личен жариште, исклучете го за да избегнете пропуштање на високи цевни давачки. Врати се на Settings > Cellular > Hotspot за да го исклучите.

02 од 03

Поврзувања

Можете да се поврзете со компјутер или друг iOS уред преку Wi-Fi, Bluetooth или USB. За да се поврзете преку Bluetooth , другиот уред мора да биде видлив. На вашиот iOS уред, одете на Settings и вклучете Bluetooth . Изберете го уредот што сакате да го поврзете со iOS уредот од листата на уреди за откривање.

За да се поврзете преку USB, приклучете го вашиот iOS уред на вашиот компјутер користејќи го кабелот што доаѓа со уредот.

За да го исклучите, исклучете го Личното жариште, исклучете го USB кабелот или исклучете го Bluetooth, во зависност од методот што го користите.

03 од 03

Користење на инстант жариште

Ако вашиот мобилен уред работи под iOS 8.1 или понов и вашиот Mac работи OS X Yosemite или подоцна, можете да го користите Instant Hotspot. Работи кога вашите два уреди се близу еден до друг.

За да се поврзете со Вашето Лично HotPot:

На Mac, одберете го името на iOS уредот што го обезбедува Личното Hotspot од менито за статус Wi-Fi на врвот на екранот.

На друг iOS-уред, одете во Поставки > Wi-Fi и одберете го името на iOS уредот што го обезбедува личното место.

Уредите автоматски се исклучуваат кога не го користите жариштето.

Инстант Hotspot бара iPhone 5 или понова, iPad Pro, iPad 5. генерација, iPad Air или понова или iPad мини или понова. Тие можат да се поврзат со Macs од 2012 или понови, со исклучок на Mac Pro, кој мора да биде доцна 2013 или понов.