Што е датотека EZT?

Како да отворите, уредите и конвертирате EZT датотеки

Датотеката со екстензија на EZT датотека е најверојатно датотека за преводи на EZTitles, користена од софтверот за превод на EZTitles. Форматот на EZT формат е сличен на другите титл формати како што е SRT со тоа што тие држат текст што одговараат на гласовите на видео и се прикажуваат заедно со видеото во реално време.

Некои EZT фајлови немаат никаква врска со преводот и наместо тоа се малициозни датотеки што можат да се пропагираат преку споделување на датотеки или средства за е-пошта. Тие дури може да се шират преку отстранливи уреди како флеш дискови или преку заеднички мрежни дискови. Овие датотеки може да одат со името Worm.Win32.AutoRun.ezt .

Датотеките со шаблони со едноставни листови на Sunburst технологија може да ги користат и продолжувањето на EZT датотеката.

Забелешка: EZTV е име на веб-страница за torrent, но нема никаква врска со EZT-датотеките.

Како да отворите EZT датотеки

EZT датотеките кои се користат како филмски преводи може да се отвори со EZTitles.

Злонамерните црви обично не се отвораат во програма, туку се отстранети со антивирусен софтвер како AVG, Microsoft Security Essentials, Windows Defender или Microsoft Security Scanner.

Фајловите со Шаблони на Sunburst Technology, најверојатно, се поврзани со програмата од Sunburst Digital.

Како да конвертирате датотека EZT

EZTitles може да извезува EZT-датотека во бројни други формати вклучувајќи EZTXML, PAC, FPC, 890, STL, TXT, RTF , DOC , DOCX , XLS , SMI, SAMI, XML , SRT, SUB, VTT и CAP . Друга програма од страна на креаторите на EZTitles, наречена EZConvert, може да ги конвертира и EZT-датотеките.

Малиционите црви кои завршуваат во продолжението на EZT датотеката секако не треба да се конвертираат во било кој формат. Прочитајте го следниот дел ако ви треба помош за отстранување од вашиот компјутер.

Ако EZT датотека што се користи со софтверот Sunburst може да се конвертира воопшто, веројатно е можно само преку програмата која може да ја отвори. Можете да пребарувате преку веб-страницата Sunburst за да ги видите нивните достапни апликации.

Повеќе информации за вирусот EZT

Едно заедничко место за Worm.Win32.AutoRun.ezt вирус за да влезете во вашиот компјутер е преку прикачување на е-пошта. Тоа може да изгледа како редовен документ или некоја друга датотека, но потоа тајно да се сади на вашиот компјутер. Од таму, може да се шири на друго место преку електронски пораки што ги испраќате или уреди што ги прикачувате на вашиот компјутер.

Може да се појават голем број проблеми ако EZT-датотеката не се погрижи веднаш. Може да стават непознати икони и кратенки на работната површина, да преземаат повеќе малициозен софтвер на вашиот компјутер, да ги украдат вашите чувствителни и приватни информации, да направат промени во регистарот на Windows , да ве известат со вистински или лажни предупредувања или грешки, да предизвика вашиот веб прелистувач да ве посочи веб-страниците што не ги барате, и да влијаат на севкупните перформанси на системот користејќи премногу системски ресурси .

Ако се сомневате дека ја имате датотеката Worm.Win32.AutoRun.ezt на вашиот компјутер, прво нешто што треба да направите е да го скенирате компјутерот за малициозен софтвер користејќи го едно од наведените алатки. Ако тие не работат, може да пробате Malwarebytes или Baidu Antivirus.

Друга опција е да го скенирате вашиот компјутер пред да почне, користејќи го она што се нарекува бутабилна антивирусна алатка . Овие се особено корисни ако вирусот е тешко да се најавите на вашиот компјутер.

Ако бутабилната AV-програма не помага, можеби ќе треба да го стартувате вашиот компјутер во Safe Mode, а потоа да извршите скрининг на вируси од таму. Тоа може да помогне да се спречи црв од лансирање и да се олесни нејзиното бришење.

Исто така може да пробате да го исклучите автоматското работење во Windows за да спречите ширење на црвот на вашиот компјутер преку пренослив уред.

Други имиња за овој вирус

Овој вирус може да се нарече нешто друго во зависност од антивирусната програма што ја користите, како што се Generic Rootkit.g, HackTool: WinNT / Tcpz.A, Win-Trojan / Rootkit.11656, Backdoor.IRCBot! Sd6 или W32 / Autorun- XY .

Може да се создаде и како датотека со неповрзано име и продолжување на датотеката, како svzip.exe, sv.exe, svc.exe, adsmsexti.exe, dwsvc32.sys, sysdrv32.sys, wmisys.exe, runql.exe, bload .exe, и / или 1054y.exe .

Дали вашето досие сè уште не се отвора?

Како што споменавме погоре, EZT-датотеките најверојатно се отвораат со програмата EZTitles. Ако не работи таму, и не изгледа дека е вирус или Suburst датотека, двојно проверете дека она што го имате е всушност EZT датотека.

Тоа е навистина лесно да се збуни ES, EST, EZS, или EZC датотека со EZT датотека, бидејќи нивните екстензии на датотеки се толку слично напишани. Сепак, тие екстензии на датотеки не се поврзани со програмите споменати погоре и, наместо тоа, најверојатно ќе бидат E-Studio 1.x експериментални датотеки, датотеки со датотеки со траги и патувања, EZ-R Stats Batch Script датотеки или AutoCAD Ecscad Components Backup датотеки, соодветно.