Шаблони за бесплатни билтени за печатење и интернет

Добијте почеток на проектот на вашиот билтен дизајн со бесплатен шаблон

Шаблони за бесплатни билтени се достапни онлајн за печатените билтени и за веб-употреба. Овие шаблони за билтени се во PDF , Word, Publisher и други формати. Некои сајтови нудат десетици распореди, а други имаат само еден или два бесплатни шаблони. Иако некои доаѓаат во формати за специфичен софтвер, како што се Microsoft Word или Adobe InDesign, можеби ќе можете да ги отворите и во други софтверски програми. Тие се бесплатни симнувања, па повелете и пробајте, дури и ако немате посебен софтвер.

Ако дефиниција е речиси во право, уреди и персонализирајте го шаблонот за билтени. Промени ги фонтовите. Променете ги боите. Преместете ги елементите околу нив за да одговараат на вашите потреби. Сепак, тоа е вашиот билтен.

Не заборавајте да ги проверите шаблоните што доаѓаат со вашиот софтвер. Има одлична шанса да најдете дека имате веќе дефиниција за билтени. Ако не, постојат многу бесплатни шаблони на интернет што можете да ги даунлоадирате.

Шаблони за билтени во InDesign

Иако Adobe InDesign нуди некои бесплатни шаблони на својата веб-страница, изненадувачки никој не се за билтени. Ќе треба да пребарувате на интернет и да барате шаблони за билтени за употреба во Adobe InDesign. Прилагодете ги резултатите од пребарувањето на вашата платформа или на други Adobe програми.

Распоредот на акции е достапен од неколку локации. Повеќето доаѓаат со фонтови и графика потребни за креирање на професионален изглед. Треба само да го додадете вашиот текст и фотографии. Повеќе "

Шаблони на Microsoft Newsletter

Проверете ги шаблоните за бесплатни билтени на веб-страницата на Мајкрософт. Овие шаблони на Word се одлични за билтени со една страница. Професионално дизајнирани и шарени, колекцијата вклучува шаблони за бизнис, училиште и семејни билтени. Повеќе "

Шаблони за билтени на PoweredTemplate

Иако шаблоните на билтенот на PoweredTemplate се сите шаблони со една страница, има многу нив и тие се професионално дизајнирани и шарени. Оваа страница продава и шаблони, но слободниот избор е дарежлив. Повеќе "

Шаблони за билтени на Xerox

Xerox нуди бесплатни шаблони за билтени за буквите и таблоидните билтени. Професионално дизајнирани и шарени, овие шаблони обезбедуваат силен визуелен удар за вашиот следен информатор. Шаблоните се специјално дизајнирани за употреба со Microsoft Word. Повеќе "

HTML Билтен шаблони за CakeMail

CakeMail нуди бесплатни распореди на HTML-страници за онлајн билтени. Атрактивните шаблони се достапни во категориите:

Повеќе "

Шаблони за билтени на GoogleDocs

GoogleDocs. GoogleDocs

Неколку шаблони за билтени за корисниците на Google Docs се наоѓаат овде. Некои дизајни исто така имаат и други деловни документи кои го користат истиот стил ако сакате да создадете координирани множества. Повеќе "

SampleNewsletterTemplates.com

SampleNewsletterTemplates.com. SampleNewsletterTemplates.com

SampleNewsletterTemplates.com нуди три различни шаблони на билтенот. Овие шаблони на Microsoft Word не се фенси, но тие ќе ви започнат. Повеќе "

Шаблон за бесплатни примероци за StockLayouts

StockLayouts. StockLayouts

Во прилог на многу дизајни за купување, StockLayouts нуди неколку атрактивни бесплатни билтени шаблони. Ќе мора да се регистрирате за бесплатна сметка за да ја преземете бесплатната мостра. Шаблоните се достапни за InDesign, Illustrator, Word, Publisher, Apple Pages, QuarkXPress и CorelDraw. Повеќе "

Шаблони за бесплатни билтени TemplatesBox

TemplatesBox.com. TemplatesBox.com

Ставете билтен на веб или испратете преку е-пошта со овие шаблони, кои вклучуваат формати .psd, HTML и CSS. Веб-страницата нуди десетици бесплатни шаблони во многу бои и скици. Повеќе "

Шаблони за слободни шаблони за шаблони

TemplateWorkz.com. TemplateWorkz.com

За веб или е-пошта, TempleWorkz нуди околу дваесетина бесплатни шаблони за билтенот во различни бои и распореди. Преземањето вклучува .psd и HTML формати и фонтови. Повеќе "