Софтвер за дигитални фотографии за семејните фотографии

Топ профили за организирање, одредување и споделување на вашите лични и семејни фотографии

Дигиталниот фотографски софтвер е дизајниран за луѓе кои сакаат да организираат и споделат лични и фамилијарни фотографии, но не сакаат да поминуваат многу време за уредување на нив. Покрај тоа што ви помагаат да пребарувате и да раритерате преку вашата збирка на слики, тие исто така ви овозможуваат да го каталогирате вашиот медиум со клучни зборови, описи и категории. Овие алатки обично не нудат можност за уредување на ниво на пиксели, но овозможуваат лесни корекции со еден клик плус функции за печатење и споделување фотографии.

01 од 10

Picasa (Windows, Mac и Linux)

Picasa. © S. Chastain

Picasa е динамичен и функционален дигитален фоторепортер и уредник кој значително се подобри од своето прво издание. Picasa е одлична за почетници и обични дигитални стрелци кои сакаат да ги најдат сите нивни слики, да ги сортираат во албуми, да прават брзи уредувања и да ги споделат со пријателите и семејството. Особено ми се допаѓа интеграцијата на веб-албумите на Picasa, која ви дава 1024 MB слободен простор за објавување на вашите фотографии онлајн. Најдобро од сè, Picasa е бесплатна! Повеќе "

02 од 10

Windows Live Фото галерија (Windows)

Windows Live Фото галерија.

Windows Live Photo Gallery е бесплатно симнување како дел од пакетот за Windows Live Essentials. Тоа ви помага да ги организирате и уредувате вашите фотографии и видеа од дигитални камери, видео камери, ЦД-а, ДВД-а и Windows Live Spaces. Можете да ги пребарувате сликите на вашиот компјутер по папка или по датум, и можете да додавате ознаки за клучни зборови , рејтинг и насловите за уште поголема организација. Со кликнување на копчето "Поправи", можете лесно да ги користите алатките за прилагодување на експозицијата, бојата, деталите (острината) и за сечење и отстранување на црвени очи . Сите промени се зачувуваат автоматски, но можат да се вратат по некое подоцнежно време. Постои и автоматска панорамска алатка за шиење. (Забелешка: Windows Live Photo Gallery е друга програма која нуди повеќе функции од програмата на Windows Photo Gallery која беше вклучена со Windows Vista.) Повеќе »

03 од 10

Adobe Photoshop Elements (Windows и Mac)

Adobe Photoshop Elements. © Adobe

Photoshop Elements вклучува извонреден фото организатор заедно со целосно опремен фото едитор за најдобриот од двата света. Корисничкиот интерфејс е пријателски за почетници, но не е "угатен-долу" до тој степен што ги фрустрира искусните корисници. Елементите користат моќен систем за означување фотографии базиран на клучни зборови, кој ви овозможува многу брзо да пронајдете одредени фотографии. Покрај тоа, можете да креирате албуми, да извршувате брзи поправки и да ги споделувате вашите фотографии со различни распореди за фотографии.

04 од 10

Apple iPhoto (Macintosh)

Фото каталогизацијата на Apple беше развиена исклучиво за Mac OS X. Таа доаѓа однапред инсталирана на Macintosh системи или како дел од Suite iLife. Со iPhoto, можете да ги организирате, уредувате и споделувате вашите фотографии, да создавате слајдови, да печатите нарачки, да направите фото книги, да поставувате онлајн албуми и да создавате QuickTime филмови.

05 од 10

ACDSee Photo Manager (Windows)

ACDSee Photo Manager има многу удар за цената. Ретко е да најдете фото менаџер со оваа многу опции и опции за пребарување и организирање на датотеки. Покрај тоа, има интегрирани алатки за уредување на слики за некои од најчестите задачи, како што се сечење, прилагодување на севкупниот тон на слика, отстранување на црвени очи, додавање на текст и така натаму. И откако ќе ги организирате и уредувате сликите, можете да ги споделите на неколку начини, вклучувајќи слајд шоу (EXE, скринсевер, Flash, HTML или PDF формати), веб-галерии, печатени скици или со копирање на CD или DVD.

06 од 10

Zoner Photo Studio Free (Windows)

Zoner Photo Studio Free е повеќестрана бесплатна алатка за уредување фотографии и управување. Тој им нуди на корисниците три работни средини, имено прозорците на менаџер, прегледувач и уредник. Целта на секој аспект на Zoner Photo Studio Free е доста само објаснување и раздвојувањето на интерфејсот во оваа јазична околина е прилично ефикасна во употреба.
• Zoner Photo Studio Site повеќе »

07 од 10

FastStone Image Viewer (Windows)

FastStone Image Viewer. © Sue Chastain

FastStone Image Viewer е бесплатен прелистувач на слики, конвертор и уредник кој е брз и многу стабилен. Има убав спектар на функции за гледање, управување, споредба, отстранување на црвени очи, испраќање, промена на големината, сечење и прилагодувања на бои. FastStone ги нуди најчестите функции за уредување фотографии кои ќе ви бидат потребни, заедно со некои уникатни функции за бесплатен гледач на слики, како што е алатката за маски за креативни рамки, пристап до EXIF ​​информации, алатки за цртање, па дури и поддршка за датотеки со суровини .
Повеќе "

08 од 10

Shoebox (Macintosh)

Shoebox ви овозможува да ја организирате вашата колекција на фотографии со содржина и брзо да ги пронајдете фотографиите што ги сакате со креирање категории што ги доделувате на вашите фотографии. Shoebox ви овозможува да ги видите информациите за мета податоци вметнати на вашите фотографии и можете да пребарувате врз основа на метаподатоци и категории. Исто така, вклучува функции за архивирање на вашите фотографии на CD или DVD и за зачувување на вашата колекција на фотографии. Не нуди уредување фотографии или ви дозволуваат да ги споделите вашите фотографии, но изгледа како вредно средство за организирање фотографии ако iPhoto не го прави тоа за вас. Исто така, увезува iPhoto албуми, клучни зборови и рејтинзи. Повеќе "

09 од 10

Serif AlbumPlus (Windows)

Со AlbumPlus X2, можете да ги увезете и организирате вашите фотографии и медиумски датотеки со ознаки и рејтинг. Можете да ги корегирате фотографиите со автоматско фиксирање со еден клик или да направите чести корекции како ротирање, сечење, острење, отстранување на црвени очи и прилагодување на тон и боја. Можете да ги споделите вашите фотографии во проекти за печатење, како честитки и календари, или електронски во слајд-шоу, преку електронска пошта и на CD. Софтверот исто така поддржува целосни или поединечни бекап на CD и DVD. Повеќе "

10 од 10

PicaJet (Windows)

PicaJet Free Edition е моќен организатор за вашите дигитални фотографии. Нејзините опции за печатење и споделување се доста ограничени, но за организирање, пребарување и лесна монтажа на вашите дигитални фотографии е многу импресивно. Верзијата FX додава повеќе функции за управување, пребарување, уредување, споделување и печатење на вашите фотографии. PicaJet Free Edition ви дава убав начин за преглед и примерок на некои од функциите на PicaJet FX надградбата, но ако се држите со бесплатна верзија, веројатно ќе бидете вознемирени со вметнатите закачки кои ве поттикнуваат да надградите. Повеќе "

Предложете фото организатор

Ако имате омилен дигитален фоторепортер кој сум занемарен да го вклучи тука, додадете коментар за да ме известите. Ве молиме предложете само софтвер за дигитални фотографии, а не уредници за слики на ниво на пиксели.

Последно освежено: Ноември 2011