Создавање апликации за различни мобилни системи

Корисни совети за креирање на апликации за различни мобилни уреди и платформи

Ажурирано на 04.08.2015

Денес може да се најдат бројни видови на мобилни системи и мобилни уреди , при што понапредните доаѓаат скоро во секојдневна основа. Се разбира, напредната технологија достапна денес им помага на програмерите многу, но сè уште потребно е многу време, мисла и напор да се создадат апликации за различни мобилни системи. Овде, ние разговараме за начините на креирање на апликации за различни мобилни системи, платформи и уреди.

01 од 07

Креирање апликации за телефони со функции

Raidarmax / Wikimedia Commons / CC од 3.0

Функционалните телефони се полесно да се справат, бидејќи имаат помалку компјутерски способности отколку паметни телефони, а исто така немаат оперативен систем.

Повеќето говорници користат J2ME или BREW . J2ME е наменет за машини кои имаат ограничени хардверски можности, како ограничена RAM меморија и не многу моќни процесори.

Device апликациите за функциите на функциите на телефонот често ја користат верзијата на "лајт" на софтверот за креирање на апликација за истата. На пример, користењето на "Flash Lite" во играта ги задржува ресурсите надолу, истовремено давајќи му на крајниот корисник добро искуство во играње на карактеристичен телефон.

Бидејќи постојат многу нови функции телефони доаѓаат во секојдневниот, тоа е подобро за инвеститорот да ја тестира апликацијата само на одбраната група на телефони, а потоа постепено се движи кон повеќе.

02 од 07

Креирање на Windows Mobile апликации

Слика Подарок Notebooks.com.

Windows Mobile беше моќна и високо флексибилна платформа, што му овозможи на развивачот да работи со разновидни апликации за да му даде на крајниот корисник големо искуство. Оригиналниот Windows Mobile спакува удар со безброј функции и функционалност.

Ажурирање: Оригиналниот Windows Mobile сега исчезна, давајќи им можност на Windows Phone 7; потоа Windows Phone 8 . Сега, последната надградба на Мајкрософт, Windows 10 , е достапна за јавноста и прави бранови на мобилниот пазар.

03 од 07

Креирање апликации за други паметни телефони

Сликата е подарена од BlackBerryCool.

Работа со други апликации за паметни телефони е речиси иста како што се занимаваат со Windows Mobile. Но, инвеститорот прво треба целосно да се разбере и на мобилната платформа и на уредот пред да продолжи со пишување на апликација за истата. Секоја мобилна платформа е различна од другата, а самите уреди за паметни телефони се различни во природата, па така програмерот треба да знае кој тип на апликација сака да креира и за која цел.

04 од 07

Создавање апликации за PocketPC

Слика Подарок Tigerdirect.

Иако речиси исто како и над платформите, PocketPC ја користи .NET Compact Framework, која се разликува малку од целосната верзија на Windows.

05 од 07

Создавање апликации за iPhone

Слика Подарок Metrotech.

На iPhone има добивано програмери во tizzy, создавање на сите видови на иновативни апликации за тоа. Оваа разноврсна платформа му овозможува на развивачот да ја заврши креативноста и флексибилноста во пишувањето апликации за тоа.

Како точно се работи за креирање на апликации за iPhone?

06 од 07

Креирање апликации за таблет уреди

Сликата Подарок Apple.

Таблетите се малку поинаква топка, бидејќи нивниот екран е поголем од оној на паметен телефон. Еве како можете да одите за креирање на апликации за таблети ....

07 од 07

Создавање апликации за уреди со способност за носење

Тед Ејтан / Фликр.

2014 година е сведок на вистински напад на паметни уреди што може да се носат, вклучувајќи ги и паметните очи како што се Google Glass и smartwatches и wristbands, како што се Android Wear , Apple Watch , Microsoft Band и така натаму. Еве корисна информација за погодни за носење ....