Најдобри развивачи на игри на iPhone

Топ 5 игра програмери за iPhone на Apple

Во моментов на пазарот на апликации се достапни безброј апликации за игри на iPhone. Развивањето на игри за игри може да биде огромна работа за кодери, кои работат дење и ноќе за да создадат само една апликација за забава на корисниците. Еве листа, а не на најдобрите iPhone игри, туку на врвните развивачи на игри за iPhone на Apple.

01 од 05

Gameloft

Сликата благодарение Gameloft

Gameloft е веројатно најпопуларниот, како и најимпресивниот развивач на игри за iPhone.

Познат за создавање на неколку често играни игри како што се Bejeweled, Puzzle Bobble и мозокот, Gameloft исто така издава редовни ажурирања за класици како Uno, Breakout, Battleships и многу од неговите iPod-игри.

Ремек-делото на Гемелофт е несомнено Платинум Судоку, кој исто така е прилично разумна цена.

Gameloft е еден развивач кој направи и продолжува да дава огромен придонес за игри на Apple. Повеќе "

02 од 05

MobileAge

Сликата подарена MobileAge

MobileAge, познат по својот Шангај Mahjong, е другиот најпопуларен развивач на игри за iPhone. не само што доаѓа со одлична графика и визуелизација, но исто така нуди на корисникот голем број на индивидуализира опции за избор.

Нивниот Блек Џек 21, исто така, стана многу баран, содржат извонредни графики и неверојатен систем за обложување, кој ја претвора инаку досадната игра во застрашувачко уметничко дело. Повеќе "

03 од 05

Ambrosia Software

Сликата благодарение на Ambrosia Software

Ambrosia Software импресионира со својот елемент на изненадување. Овој мулти-игра производител за уредите Apple е навистина разновиден и постојано размислува за неколку интересни и зависни игри за сите уреди на Apple, вклучувајќи го и најновиот iPad .

Најпопуларните игри од овој развивач се Аки Mahjong, Mondo Solitaire и г-дин Судоку. Повеќе "

04 од 05

Демифорд

Сликата благодарение Демифорд

Демифорд, единственото играно чудо за iPhone, е еден од помалите, но многу популарни развивачи на игри за iPhone. Нивната единствена игра, Тризм, стана голем хит со iPhone и iPad корисници слично.

Искористете ги предностите на екранот на екранот на допир и акцелерометарот на iPhone, оваа игра доаѓа со одлична графика, неколку интересни нивоа и повеќе режими за репродукција. Сега, Демифорд исто така нуди поддршка за Apple iPad.

05 од 05

PopCap игри

Сликата благодарение на PopCap Games

PopCap Игри не е толку добра како, да речеме, Gameloft. Но, постојат неколку причини зошто тие се вклучени во оваа листа. Нивните Bejeweled и Bejeweled 2 чинат премногу, но тие не содржат добра графика, која изгледа импресивно.

Нивната игра, Peggle, беше најверојатно најимпресивната игра за играње на iPod Touch досега. Исто така, сега е Peggle 2, па очекуваме тие да излезат со дополнителни интересни изданија во иднина. Повеќе "