Слободен локален телефонски број кој може да поврзе повеќе телефони

Еден број да знрчи повеќе телефони за вашиот бизнис

Phonebooth Free е телефонска услуга за мали бизниси, која нуди бесплатен телефонски број за вашата област што ги канализирате дојдовните повици до најмногу пет различни телефони, фиксни и мобилни. Се поставува како алтернатива на Google Voice, а исто така нуди платена надградба за појдовни повици. На Phonebooth Бесплатна услуга е понудено од Bandwidth.com, кој е главен играч на пазарот на VoIP . Функциите понудени бесплатно се споредливи со Google Voice и нејзините платени стапки се околу просекот на пазарот.

Што бесплатни понуди за мобилни телефони

Еве ги главните карактеристики понудени во Phonebooth Бесплатна услуга:

Кондоми за бесплатни сервисни телефони

И покрај тоа што е интересна услуга за бизниси, Phonebooth има некои темни точки, кои ги гледате во споредба со конкурентите како Google Voice и 3Jam .

Споредено со Google Voice

Phonebooth Free нуди повеќе или помалку истите функции што ги нуди Google Voice, бесплатно. Сепак, малите бизниси ќе сакаат да го сметаат Phonebooth за можноста за надградба на Phonebooth OnDemand, која е вид на премиум услуга која овозможува неограничени излезни повици и некои други повеќе функции за 20 долари месечно. Ова е позитивно споредувано со другите даватели на услуги, како што е Vonage, која тврди дека е 24 долари, но нема повеќе опција за ѕвонење . За разлика од Google Voice , Phonebooth е целосно VoIP сервис и средства за моќ на VoIP мрежата на Bandwidth.com.

Предности на Google Voice се дека нуди повик за снимање на повиците и ви овозможува да го пристапите вашиот постоечки број на услугата. Исто така, додека Google Voice размислува да ја прошири услугата за корисници во други земји (освен САД), Phonebooth нема планови за проширување.

Телефонска слушалка OnDemand - Платениот дел

Со Phonebooth Free, можете да примате повици само. За да остварувате повици, вие вообичаено ќе плаќате за услуга VoIP, а потоа ќе имате поинаков број. Надградувањето на Phonebooth OnDemand ги прави работите поинтересни, практично и финансиски. 20 $ чини месечно споредува со повеќето VoIP даватели на услуги, бидејќи за оваа сума нуди бесплатен неограничен повик преку САД. Исто така, постојат интересни стапки за меѓународни излезни повици.

Phonebooth OnDemand ги вклучува следните дополнителни функции:

Посетете ја нивната веб-страница