Преглед на дијагностичка алатка на Fujitsu

Целосен преглед на алатката за дијагностицирање на Fujitsu, алатка за тестирање на слободен хард диск

Fujitsu Diagnostic Tool е програма за тестирање на хард диск што работи само со Fujitsu хард дискови .

Програмата е достапна во две форми: оној што работи од Windows како редовна програма, а друг работи од флопи диск, што значи дека можете да го користите, без разлика кој оперативен систем работи на вашиот хард диск.

Важно: Можеби ќе треба да го замените хард дискот ако не успее со некој од вашите тестови.

Преземете Fujitsu дијагностичка алатка за Windows

Преземете Fujitsu дијагностичка алатка за ДОС

Забелешка: Овој преглед е од Fujitsu дијагностичката алатка за Windows v1.12 и за DOS v7.0. Ве молам дозволете ми да знам дали има понова верзија што треба да ја разгледам.

Повеќе за алатката за дијагностицирање на Fujitsu

Дијагностичката алатка на Fujitsu за Windows може да се користи на Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP и Windows 2000. Верзијата DOS е независна од оперативниот систем бидејќи работи надвор од оперативниот систем, што значи дека можете да го користите било кој компјутер кој има Fujitsu хард дискови.

И DOS и Windows верзијата на Fujitsu Diagnostic Tool може да изврши два теста:

Дијагностичката алатка на Fujitsu го покажува името на моделот на секој диск, серискиот број , фирмверот и резултатот на секој тест.

Fujitsu Дијагностички алатки Pros & amp; Конс

За среќа, овој хард диск тестер има некои убави предности:

Позитивни:

Конс:

Моите мисли за алатката за дијагностицирање на Fujitsu

Fujitsu дијагностичка алатка за Windows е лесна за употреба, бидејќи воопшто не постојат копчиња во програмата, и ниедна од нив не е збунувачка или тешко достапна.

Најочигледен недостаток на Fujitsu Diagnostic Tool е дека мора да имате хард диск од Fujitsu за да извршите скенирање. Ако не го сторите тоа, сеуште можете да се подигнете на дискетата и да ја стартувате програмата на Windows, но ниту ќе ви овозможи да скенирате некој од дисковите.

Преземете Fujitsu дијагностичка алатка за Windows

Преземете Fujitsu дијагностичка алатка за ДОС

Што ако немам Fujitsu хард диск?

Како што реков погоре, оваа програма може само да скенира хард диск од Fujitsu. Иако ова е одлично ако тоа е типот на хард дискот што го имате, не е толку голема ако ја отворите програмата само за да најдете дека нема да скенира ништо.

За среќа, постојат неколку други бесплатни хард диск алатки за тестирање кои може да се користат за скенирање на хард дискови од други производители. Seagate SeaTools , HDDScan , Windows Drive Fitness Test (WinDFT) и DiskCheckup се само неколку примери.

Неколку алатки за поделба на дискови можат да работат и на основните тестови на површината на вашите хард дискови, и тие обично поддржуваат широк спектар на хард дискови, а не само на Fujitsu дискови. MiniTool Partition Wizard Free и Macrorit Disk Partition Expert се неколку примери.