Пробна тест за Windows Drive v0.95

Целосен преглед на Windows Drive Fitness Test, алатка за тестирање на слободен хард диск

Пробниот тест на Windows Drive (WinDFT) е програма за тестирање на хард дискови од компанијата Western Digital, а претходно во сопственост на компанијата Hitachi. Сепак, вие не треба ниту WD ниту Hitachi хард диск за да го користите WinDFT.

WinDFT вклучува не само две функции за тестирање на хард дискови, кои имаат проширени можности за подлабоко тестирање, но исто така и способност да ги прикажуваат SMART атрибутите и да избришат хард диск .

Важно: Можеби ќе треба да го замените хард дискот ако не успее со некој од вашите тестови.

Преземете Тест на Фитнес Диск за Windows

Забелешка: Овој преглед е на Windows Drive Fitness Test верзијата 0.95. Ве молам дозволете ми да знам дали има понова верзија што треба да ја разгледам.

Повеќе за Windows Drive Fitness Test

WinDFT е изграден за оперативниот систем на Windows, но не може да го скенира тврдиот диск на кој е инсталиран Windows. Ова значи дека додека можете да ја инсталирате програмата на Windows, не можете да ја користите за да го скенирате тој уред.

Наместо тоа, поддржани се само USB и други внатрешни хард дискови. Ако поврзаниот хард диск не е компатибилен со WinDFT, ќе се прикаже известување за да се каже така и уредот нема да биде наведен.

Секој диск што е наведен го покажува серискиот број , бројот на ревизијата на фирмверот и капацитетот. Двоен-клик на хард дискот за да ја видите статусот на SMART (само-мониторинг, анализа и известување) или поставете чек веднаш до него и кликнете на копчето за брзо тестирање или екстензија (Extended Test) за да извршите скенирање. Можете да изберете еден или повеќе дискови од листата пред да извршите скенирање за да ги тестирате сите од нив последователно.

Копчето Utilities е продолжено мени над оној што е прикажан на главниот прозорец. Од таму, можете да го користите Windows Drive Fitness Test како програма за уништување на податоци со кликнување на копчето Erase Disk за да го избришете целиот хард диск со методот Write Zero за санирање на податоци .

Тоа мени исто така може да се користи за бришење на MBR или за извршување на краткиот тест или долгиот тест .

Во зависност од тестот кој ќе го изберете, и ако не се пронајдат грешки, ќе ви биде кажано дека ReadErrorCheck , SmartSelfTest и / или SurfaceTest поминале.

Основна логичка датотека може да се креира со WinDFT за да ги вклучи основните информации за дискот и статусот на кој било тест што бил извршен. Ќе го вклучи резултатот од грешката и времето на извршување на скенирањето.

Windows Drive Фитнес тест Професија и засилувач; Конс

Постојат бенефиции, како и недостатоци за користење на Windows Drive Fitness Test:

Позитивни:

Конс:

Моите мисли на тест на Фитнес Диск

Ми се допаѓа Windows Drive Fitness Test поради тоа што е лесно да се користи. Не ви требаат никакви посебни знаења или вештини за да ја извршите програмата и во основа има само неколку копчиња.

Би било убаво ако можете да изберете каде е зачувана датотеката LOG, но тоа навистина не е толку голем проблем, бидејќи сеуште можете да го најдете во директориумот "C: \ Program Files \ WinDFT".

Главната загриженост со оваа програма е тоа што не ви е кажано за што се различни тестовите или како тие се корисни. Постојат четири различни копчиња за извршување на тестови, но во никој момент не е Windows Drive Fitness Test, всушност, се објаснува употребата на секоја од нив.

Преземете Тест на Фитнес Диск за Windows

Забелешка: Преносливото издание на Windows Drive Fitness Test е вклучено во ZIP преземањето, наречено WinDFT.exe . Користете било која од другите две датотеки за да ја инсталирате програмата на вашиот компјутер.