Најдобрите алатки за преземање за Mozilla Firefox

Забрзајте и контролирајте ги вашите преземања

Со голема брзина на интернет конекции станаа вообичаени, исто како и популарноста на преземањето . Без разлика дали тоа е песна, игра, филм, софтверска апликација или нешто друго во целост, многу од работите што ги сакаме може да се добијат преку магијата на преземање. Звучи доволно едноставно, нели?

Тоа може да биде ако имате право оружје на располагање. Следниве алатки, во комбинација со вашиот прелистувач на Firefox , не само што може да ви помогнат да го пронајдете она што го барате, туку исто така ви помагаат да ја преземете на вашиот компјутер.

Flash Video Downloader

Getty Images (Tang Yau Hoong # 501912181)

Flash Video Downloader ве известува преку копчето на лентата со алатки секогаш кога една или повеќе видео / мултимедијални ставки за превземање се присутни на активната страница. Кликни на копчето ја преземаат датотеката, која е зачувана во формат MP4 или AVI на локација по ваш избор. Овој додаток поддржува неколку поголеми сајтови, вклучувајќи YouTube и DailyMotion.

Користете Flash Video Downloader за да преземете стриминг видеа, YouTube 4K и full-HD видео записи. Повеќе "

DownThemAll!

Getty Images (Дерек Бекон # 511824067)

DownThemAll! е исклучително моќен менаџер за преземање и забрзувач. Оваа богата опција не само што ги забрзува преземањата на Firefox, туку и ви овозможува лесно да ги превземете линковите и сликите од веб-страница. Можете исто така да го користите за да спречите префрлување на одредени типови на датотеки и многу повеќе. DownThemAll има напреден акцелератор кој ја зголемува брзината на преземање до четири пати. Можете исто така да паузирате и да продолжите со преземањата секогаш кога сакате. Повеќе "

iMacros за Firefox

Getty Images (Колин Андерсон # 57012298)

Екстензијата iMacros автоматизира безброј задачи во прелистувачот, вклучувајќи ги активностите поврзани со преземањето. Со овој додаток, можете да ги конфигурирате макроата за автоматски да ги преземаат целосните веб-страници или одделни датотеки во претходно поставени времиња, а потоа да извршуваат акции на тие датотеки. Можностите се скоро бесконечни со iMacros, особено кога се користат во врска со JavaScript код.

Користете iMacros за пополнување на веб-форми, запомнете лозинки и повеќе. Едно време запишете ја акцијата. Потоа, еден клик на копче го повторува дејството. Повеќе "

FlashGot Mass Downloader

Getty Images (PeopleImages.com # 501672399)

Развиена од истата компанија како популарна проширување на NoScript, FlashGot Mass Downloader ви овозможува да ги преземете сите аудио и видео клипови, слики и други поврзани датотеки на веб-страница со само еден клик на глувчето. Додаток на високо приспособлив, FlashGot може веднаш да креира медиумски галерии на вашиот локален уред со слики и други предмети што се спуштаат од една страница или страница. Повеќе "

Видео преземањеHelper

Getty Images (PASIEKA # 172591285)

Video DownloadHelper ви дава можност да ги снимите и преземете аудио, видео и слики од сајтови како што се YouTube и многу други сајтови како што се YouTube . Можете исто така да добивате известувања секогаш кога новото видео е достапно во рамките на вашиот каматен опсег на одбраната група на сајтови. Едноставно сурфајте на интернет како што обично го правите, а Video DownloadHelper ќе ве извести кога ќе пристигнете на веб-страница каде што може да направи нешто за вас. Повеќе "

FireFTP

Getty Images (Thomas Kuhlenbeck # 511823383)

Со FireFTP, можете да пристапите до целосно опремен клиент за пренос на датотеки од вашиот прозорец на прелистувачот, со што ви давате способност да испраќате и да преземате датотеки на и од FTP сервери. Дополнителните функции како SSL енкрипција , проверка на интегритет, далечинско уредување и споредба на директориумот се вклучени. Повеќе "