Кој iPhone (или iPod) да купи за сите на вашата листа

Последно освежено: 12 ноември, 2015 година

Со пет iPhone-и на располагање оваа сезона - повеќе од кога и да е порано - за да одите заедно со трите iPods, вашите избори за подароци се посложени отколку што сте биле откако сте имале да одлучите помеѓу Бета и VHS. Дали iPod touch е подобар од нано? Која е големата разлика помеѓу нано и мешавина?

Секој кој ќе отвори хартија за завиткување за да пронајде iPhone или iPod оваа сезона, ќе биде воодушевен, но може да ги задоволи вашите пријатели и семејството уште повеќе ако добиете само вистински уред за да ги задоволат нивните животи и интереси.

Овој водич за секој iPhone и iPod-и, за каков вид на човек да го купи, треба да оди долг пат за да ги задоволи вашите приматели.

01 од 07

iPhone 6S Плус

На iPhone 6S и 6S Плус. сликата кредит: Епл АД

Одвреме-навреме имаше само еден нов модел на iPhone. Сега, сепак, постојат два нови модели и три стари, а луѓето за кои се, се прилично различни. Луѓето кои најмногу го ценат iPhone 6S Plus се:

Повеќе "

02 од 07

iPhone 6S

слика кредит Епл АД

IPhone 6S е речиси идентична со 6S Plus, со само мала разлика во камерата и очигледна разлика во големината на екранот. Луѓето кои го сакаат преку 6S Plus се:

Повеќе "

03 од 07

iPhone 6 серија

авторски права на слики Епл АД

На iPhone 6 серија модели беа топ-of-the-линија телефони минатата година и оваа година тие се фантастични телефони достапни по големи цени. Размислете за серијата 6 за луѓе кои:

Повеќе "

04 од 07

Ајфон 5с

Ајфон 5с. авторски права на слики Епл АД

Еден од најдобрите телефони на Apple сега може да се има бесплатно, кога ќе се купи со двегодишен договор. Тоа е огромна вредност. На iPhone 5S ќе бидат најмногу ценети од:

Повеќе "

05 од 07

iPod touch

авторски права на слики Епл АД

Луѓето кои ќе го сакаат iPod touch вклучуваат луѓе кои сакаат:

Повеќе "

06 од 07

iPod nano

7-та генерација на iPod nano. авторски права на слики Епл АД

IPod nano ја зазема средината на линијата iPod-не е премногу скапа, но нема огромен капацитет за складирање. Има многу опции, но не поддржува апликации. Седмиот ген. Нано е големо подобрување во текот на 6-тиот век, враќајќи ги некои стари карактеристики што недостасуваа и додавајќи нови добри нови. Нано е многу прифатлива: чини само 149 долари.

IPod nano е одличен за:

Повеќе "

07 од 07

iPod Shuffle

IPod Shuffle на четвртата генерација. авторски права на слики Епл АД

Една голема работа поставува iPod Shuffle за разлика од сите други iPods - нема екран. Наместо тоа, Shuffle е мал плоштад со неколку копчиња на предната страна и клип на задниот дел. И покрај недостатокот на екран, Shuffle може да биде одличен подарок за луѓе кои:

Повеќе "